3.11.10

Как тесни кръгове на малцинството си играят с общите права

На 01.11.2010 година така наречената "тристранка" (правителство, работодатели и профсъюзи) решила, че пенсионирането ми на възраст, на която някои хора ходят вече с бастуни, щяло да се отложи, но все пак щяло да се осъществи след време! Стажът пък щял да започне да се увеличава още от 2012 година! Какво става?! За пореден път тесен кръг хора решават, какво да правят с моите права и при това - действат преднамерено в моя вреда! Ама какви са тези, бе?! Как ТЕ(???!!!) ще ми решават въпроси, пряко относими към същностни мои права (най-вече - към правото ми да се пенсионирам на нормална възраст)?! Въпроси, които в нормална и цивилизована държава могат да се решават единствено посредством РЕФЕРЕНДУМ!
.
Аз НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН да ме пенсионират на възрасти, на които в България най-вероятно няма да доживея до получаването на пенсия. Единствената нормална възраст за пенсиониране са биологично-обоснованите 55 години и аз друга пенсионна възраст НЕ ПРИЕМАМ И НИКОГА НЯМА ДА ПРИЕМА! И не съм само аз! Ако управляващите желаеха да се допитат по толкова важен въпрос до ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО - щяха да поставят този въпрос на общо допитване (чрез референдум) и щяха да се уверят в правотата ми. За тях обаче е много по-важно да ни питат, дали искаме да станела Турция член на ЕС или не - въпрос, от който нищо не зависи, но и не носи "опасност" да възпрем поредното рязане на правата ни. (Ако болшинството останали европейски държави са решили да приемат Турция, а ние се направим на интересни да се възпротивим на подобно решение чрез референдум против влизането на Турция - над България ще бъде оказан масиран дипломатически натиск от останалите членки на ЕС, да променим решението си. Така ще ни се наложи да гласуваме втори референдум, на който, с привидни благовидни мотиви, все пак ще пуснем Турция в ЕС. Референдум по подобен въпрос е съвършено излишен. Особено при условие, че всичко у нас се пука по шевовете без пари, на първо място заради некадърна финансова политика, а хора по селата мрата като кучета заради липсата на реално социално подпомагане. Или пък се принуждават да крадат, за да преживеят все някак.)
.
Ако ТЕ, управляващите, не могат да си балансират пенсионните и други бюджети, без да ме лишават от същностни права и най-вече, от правото на нормален живот - да ме поканят за консултант. За разлика от тях, аз много добре зная, какво трябва да се направи. Пък и ще им изляза почти без пари! Много по-евтино от откровени некадърници като министрите Дянков и Трайков. Че и Младенов, и Игнатов. А и Плевнелиев и поредният нов здравен министър Константинов вече започват да се насочват към тази група на видимите провали и на откровените фалшификации.
.
Например, докато министърът на регионалното развитие и благоустройството (споменатия Плевнелиев) се отнася много вещо с парите на европейските държави - с парите на българските данъкоплатци съвсем не е така. Нас Плевнелиев ни е взел за постоянно пълни с пари торби, които да изтръсква, както му хрумне! Щял да маха винетките и да започнело да се плаща на километър. Тоест - вече и до морето няма да можем да пътуваме, без това да ни струва майка си и баща си. Защото целта на министъра е прозрачна - да се разделят пътищата на сектори и да се раздадат на концесия (а след време, след поредното разгромяване на държавата от още няколко подобни на всички досегашни управляващи - пътищата да бъдат и продадени).
.
Сценарият с поредното ни ограбване е вече изпитан в областта на електроенергетиката (историята с добре познатите на всички ни електоразпределителни дружества). Първо ще започнем да плащаме по някакви си мижави стотинки на километър. После ще се окаже, че тези пари не стигат, а Костов и чехъла му Мартин Димитров ще ревнат, че държавата била лош стопанин и пътищата да се продават. След това, а може би и ако всичко си върви наред, Плевнелиев ще реши да зараздава пътищата на концесионери. Тези концесионери или веднага ще вдигнат цените, за да поддържат пътната мрежа в поносимо състояние и да печелят едновременно с това (колкото по-фрагментирана е пътната мрежа - толкова по-скъпо ще стане), или само ще печелят, без да се грижат особено за поверените им пътища, а държавата ще се оправдава, че уж нищо не може да направи. Както при електроразпределителните дружества днес. И да не пропускаме, че цялата отговорност за всичко това си остава на Борисов, който е патронът на цялата тази манипулация и който носи, по Конституция, цялата отговорност за работата на кабинета си.
.
Още нещо! Вече съм поискал от управляващите (в материала ми "НЕБЕ БЕЗ ИЗЛИШНИ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ") НЕЗАБАВНО да ме освободят, най-законно, от ВСИЧКИ данъци и осигуровки без изключение. Нали Дянков иска да развива икономиката чрез най-ниски данъци и осигуровки, без оглед на последствията? Е, да стигне до край и направи всички данъци и осигуровки НУЛЕВИ (ако не за всички, то за мен - задължително). Ей тогава вече ще можем да станем държавата с най-ниските данъци и осигуровки в цял свят! Може и в "Книгата на рекордите Гинес" да впишат Дянков, даже! Колко само чужди инвеститори ще привлече нашия - леле, леле! Чак се плаша! Тогава би могъл и да познае (за първи път, откакто заема този пост) за икономически растеж от 3,6 % през 2011 година. Хайде! Да действа! НЕЗАБАВНО!
.
Много интересно, как така уж сменяваме, сменяваме, сменяваме... Избори след избори! То не бяха Костов, Сакскобургготски, Станишев, сега Борисов... И реално нищо, ама СЪВСЕМ НИЩО не се променя!!! Докога ще продължава всичко това?! Няма ли най-накрая да приключат тези непрекъснати фалшификации и измами? Не им ли омръзна най-накрая на тези да ни мамят нас, мнозинството, непрекъснато и то - по абсолютно един и същи начин?!
.
Какво по-точно става в момента? В момента и Борисов, щъкайки постоянно по чужбина (за наша сметка, естествено) и общувайки близко с останалите ръководители на европейски държави, се взе твърде много за "европеец". Точно както неговите предшественици. И той като предшествениците си забрави, че не Европа го е избрала да "защитава" (виждаме как точно прави това) българските национални интереси, нито пък Европа му плаща заплатата чрез данъците, вземани от всички нас. Резонно и той като предшествениците му няма да изкара повече от мандат във властта. Но през това недълго време и той като предшествениците му ще навреди на българския национален интерес за много години напред и щедро ще нахрани международния едър капитал и българските неконкурентоспособни "предприемачи". Ще ги нахрани за сметка на мнозинството нас, естествено. За да дадеш повече на някого, неизбежно трябва да вземеш даваното от мнозинството останали. Икономиката ни пък през целия му мандат ще отбелязва посредствени резултати. Седемте процента реален годишен ръст на БВП на Бразилия и над осемте процента на Китай ще си останат космически резултати за България. Правата и доходите ни обаче ще продължат да намаляват съвсем реално и съвсем сигурно.
.
За оставането на Борисов във властта въпреки крещящите неуспехи на кабинета в социално-икономическата и в други области, голяма роля играят безгръбначната подкрепа на "Атака" и фалшивото неодобрение на "ДСБ" и на "СДС". "Атака" се съгласява винаги и с всичко, което кабинетът и "десните" сътворят, а пък Костов и Мартин Димитров (чехъла на Костов) удобно се крият за гърба на Борисов и макар публично да симулират, че уж са несъгласни с това или с онова намерение и действие на кабинета, гласуването им (най-важното средство за изразяване на несъгласие) въобще не демонстрира някакво неодобрение. Например, "десните" винаги смятат, че кабинетът е лош в тази и в онази област, но винаги го закрепят при вотовете на недоверие. Точно, както НДСВ крепеше кабинета на БСП и ДПС, макар царистите да се преструваха на повече или по-малко несъгласни със станишевата политика.
.
Та, как няма "десните" да не гласуват срещу кабинета на ГЕРБ, след като Борисов в момента им върши мръсната работа?! А икономическите и социалните пасиви от тази мръсна (и най-видимо некомпетентна) работа, на следващите парламентарни избори няма да оберат "десните", въпреки че и те (заедно с Борисов, Дянков, Трайков и Младенов в кабинета) са инициаторите на въпросната работа. Ще обере пасивите, съвсем заслужено разбира се, предимно Борисов.
.
Накрая, навсякъде из медиите се въртят спрягания по всевъзможни поводи на думата "реформа". Интересно защо, във всички тези спрягания става дума за промени, които все повече и повече да ме лишават от доходи, от права и от човешки условия на живот! Всичко това ме увери за пореден път, че нашата страна наистина крещящо се нуждае от реформа. Но това не е "реформата", за която са замрънкали политиците и близки до тях заинтересовани кръгове (вече започнах да наричам това полит-икономическо обединение БЪЛГАРСКАТА ОЛИГАРХИЯ). "Реформата" на политиците ни и на техните родни и чужди ментори (тоест - "реформата" на олигархията) цели само едно, а именно - да измами и ограби за пореден път мнозинството, част от което съм и аз самият. Друга една реформа е нужна и то - най спешно. Нужна е ИСТИНСКА реформа. ПОЛИТИЧЕСКА РЕФОРМА. Необходима е тотална подмяна на цялата политическа класа в България без изключение. Сега във властта са се нацвъкали единствено хора, които считат, че след като ни измамят веднъж на избори, четири години след това могат да си правят с нас всичко, което си пожелаят! Хора, които имат общо с демокрацията не повече, отколкото бълхата има общо с мамута. Хора, които са демократи само на думи.
.
Има само един демократичен начин тези измамници и крадци (не престъпници, защото крадат узаконено - чрез гласуваните от самите тях закони) да бъдат отстранявани веднага, след като се види, че тръгват за пореден път срещу общите интереси в полза на олигархични малцинства. (Мога много недвусмислено да аргументирам основанието си, да наричам управляващите крадци и дори - предумишлени убийци.) Този единствен начин е свързан с дълбоки конституционни промени чрез Велико Народно Събрание. Естествено, тези промени не са фалшификациите на Яне Янев и неговата РЗС - партия, чието единствено предназначение е с обществени (включително и мои) пари да обслужва личните интереси на Алексей Петров-"Трактора". Минималните промени, от които се нуждае страната, са описани в материалите ми "ОМРЪЗНА МИ!" и "Тия във властта са се самозабравили тотално!!!"

4 коментара:

  1. Както винаги анализ на ниво!
    За съжаление керванът си лае, а кучетата си вървят :(
    Всичко, дори поговорките тук са обратни

    ОтговорИзтриване
  2. За съжаление и ти си напълно прав! Например, ако го слушаш Костов ще излезе, че ние, "обикновените" хора в страната, сме най-големите олигарси, а пък най-богатите са най- за ожалване! Толкова са го закъсали горките, че вече ще им спират тока и водата в скъпите им жилища, пък и пари за бензин за BMW-тата 7-ма серия, за Мерцедесите S-клас, за Майбасите и за мощните им джипове нямат! Ще трябва всички да започнем да им събираме помощи, за да могат, горките, да продължат да си харчат както до сега. Поне Костов, Мартин Димитров, Борисов, Дянков, Трайков и Младенов са на това мнение. Пари за "мързеливите" безработни, за гладуващите и за бездомните пък няма никакви. Всички те трябва да мрат като улични кучета! "Демокрация" и "цивилизация"!

    ОтговорИзтриване
  3. Не бой се. Ще остане, поне засега, макар прашасял и замърсен безплатен въздух,а това не е малко в днешно време. Докато измислят нещо и ни нахлуят по една маска с дозатор, които по електронен път да ни брои вдишванията. Който надхвърли определената му норма ще плаща допълнително като поп. При това бурно развитие на техниката нищо чудно това да се случи през близките 20-на години.
    НИЩО ЧУДНО ТОГАВА ЧАК НАШЕТО РОБСКО ПЛЕМЕ ДА РАЗБЕРЕ НАЙ-СЕТНЕ НА КЪДЕ СА НИ ПОДКАРАЛИ...
    Бъди здрав и пиши,пиши-

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря! Аз съм малко песимист за осъзнаването на робското ни племе. Още повече, че "простолюдието" в чужбина е почти толкова зле, колкото нашето, макар нас все още никой да не може да ни бие. Виж ги само американците! Не, че Обама не допуска доста грешки, но ти да тръгнеш да ми връщаш републиканците - точно тези, които най-откровено са се изгаврили с парите от данъците ти и буквално са ги подарявали на свои приближени икономически групировки! За мен това си е малоумно отвсякъде! Точно като в България! Откога се вижда, че като дойдат на власт "левите" - докарват страната почти до банкрут (като при Гърция). А пък като ги сменят "десните" - оставят те без права и на ръба на оцеляването, уж за да решали проблемите от "левите". Толкова е очевадна крадливата система у нас и въпреки това всички отново и отново продължават да гласуват безмисловно, да се ловят на едни и същи въдици и да въртят във властта едни и същи крадци!

    ОтговорИзтриване