20.4.17

НАПРАВИ ТРЪМП ЕДНО НЕЩО КАТО ХОРАТА, СЛЕД КОЕТО ДВАЙСЕТ НЕЩА ОКАКА (ОПИТВАМ ДА ИЗБЕГНА ИЗРАЗА "ОАКА")...

Дали не е време, Слави Трифонов да направи нова медия, ако bTV го махнат заради разкритията?

Слави Трифонов направи добри пари през годните (тоест - има средства да си позволи рискован предприемачески проект), подготвен специалист е, разбира си от работата, не е мишка (мижитурка, плъх...). Разследващият журналист Васил Иванов показа, че Нова телевизия не струва. Желанието да бъде цензуриран Слави Трифонов показа, че и bTV не струва. Ако bTV реши да махне Трифонов заради упоритото следване на принципите от него - защо той да не рискува (наистина ще бъде сериозен риск, макар и да си струва) и да направи собствена медия? Без да се изхвърля. Примерно - да започне с нещо относително малко, от типа на шоуто му, може би в Интернет, като кабелен канал или по друг начин, който позволява получаването на някакви приходи (качествена журналистика без никакви пари не е възможна, макар често да се среща точно обратното - пръскането на огромни пари за боклуци). Постепенно да започне да добавя, да надгражда, докато в един момент начинанието му не се окаже пълноценна медия. Едно такова развитие би добавило още една качествена медия в групата на отсъстващите такива в България (единственото друго качествено начинание от подобно естество, за което успявам да се сетя в момента, е "Биволъ" на друг доказан разследващ журналист - Асен Иванов).

bTV показва, какви НЕ трябва да бъдат медиите

Отдавна е известно, че българските медии (онези, които не са на Пеевски - пеевските контролират страната) се слагат на политическите партии, за да получават тлъсти чекове от партийните субсидии за излъчване на агитациите на партиите по време на избори. bTV издигна слагачеството на нови равнища (или поне - сега това започна да се забелязва твърде ясно). Били спели второ предаване на Трифонов!
.
Още при първото спиране на епизод от "Шоуто на Слави" през Март аргументацията на тази телевизия издишаше. Оправдаха с някаква уж "политическа неутралност". Естествено, пропуснаха да споменат, че политическа неутралност не значи да не критикуваш никоя партия, а значи да не си затваряш очите и да не извърташ доброто и лошото при всички партии (ако от bTV бяха уточнили този детайл в аргументацията си относно спирането на епизода от шоуто - веднага щеше да лъсне фалша на загрижеността за "неутралността").
.
Една-единствена е загрижеността на bTV и тя е за получаването на партийните субсидии. Чисто и просто! Това е разкодирането на презентациите на извъртените "неутралности", според които медиите са тъпоумни и безгласни маши на политиците (без медиите на Пеевски, които контролират българските политици - разбира се, не самите медии, а Пеевски и кръговете зад него). Нашата "държава" е пародия на държава! Едно нещо у нас няма нормално и да е както трябва - ФАКТ!