20.11.10

Да отдам дължимото!

Напоследък започнах да забелязвам, че текстовете ми от този блог започват да се появяват на най-различни места. Това не само не ме дразни (специално съм позволил с текст тук, в блога ми, всеки желаещ да се възползва от всичко, написано от мен, както намери за добре и без да ме уведомява). Обратното! Дължа специална благодарност на всички онези хора, които са счели "тежките" ми (не само според моето лично мнение) текстове за достойни да се появят на контролираните от тях места в Мрежата. Например, трябва да благодаря на slavuncho, на Кръстю, на valsodar, на Владимир (Владимир не обича благодарностите и има това право, но на мен ми се струва твърде недостойно от моя страна да го пропусна, за което се надявам да ме извини), на www.free-bg.net, на krizata.info.
.
Може би има и други места, където този блог е споменаван. За мое най-голямо съжаление - не съм успял да мярна тези места и да засвидетелствам и на тях благодарността си. Ежедневието ми е крайно натоварено - освен, че съм един от многото в страната, които в момента вършат работата на управляващите (макар да са платили данъци точно управляващите да работят), аз трябва и да изкарвам прехраната си с физически труд. (Храня някаква твърде рехава надежда, че арогантния ми стил на писане ще засрами някой от управляващите и те ще започнат, най-изненадващо, да работят за ЦЯЛОТО българско общество. Естествено, да се надявам на такова нещо е като да очаквам от умрял писмо!)
.
Излишно е да споменавам, че за "масовите" ни, "публични" медии, аз просто не съществувам. Те се занимават с политици, с рекламодатели и с други подобни МНОГО ВАЖНИ за страната ни хора, та нямат време да се разправят с "обикновен", масов човек от публиката като мен. "Публични" медии! Какво да ги правиш!
.
Както писах вече по-рано, политици от различни партийни формации също четат блога ми. Не е изключено елементи от текстовете ми да са залегнали в част от реториката им по тази или по онази тема в публичното пространство. Но е съвършено изключено тези хора да подходят по-почтено и да споменат публично, че са почерпили част от идеите си и от този блог. Няма проблем! Както вече уточних по-горе - позволявам на всички без изключение да ползват всичко от текстовете в блога ми, както намерят за добре. Всеки си действа съобразно собствената съвест и съобразно собствените разбирания за почтеност.
.
Здраве и успехи за всички! И отново - БЛАГОДАРЯ!

Докога парите ми за здраве ще потъват във всевъзможни финансови пирамиди?

Напоследък в публичното пространство започва да се прокарва поредната идея, как и сега трудно-достъпните за всички ни здравни услуги да се увредят допълнително и как да мога да се лекувам, само ако мога да си платя лечението. Ако не мога да си платя - просто да мра (да умирам).
.
Лансира се идеята, да имало повече от една здравна каса и аз уж да съм можел да избирам, коя здравна каса предлага по-добра услуга. Тоест, в която и здравна каса да отида - все да е много зле и със сигурност да е още по-зле от сега (когато общите сега средства за здраве се фрагментират и започнат да потъват в множество малки номенклатури-"здравни каси" - последното, за което ще остават пари, ще бъде за лечението ми).
.
Ясно е, че това е поредната идея за финансова пирамида, която за пореден път да ме лиши от още здравни права (справка - резултатите от "частните" пенсионни фондове при категорийните работници). Единственото, което трябва да мога да избирам са болниците, в които да се лекувам БЕЗПЛАТНО и лекарите, които да ме лекуват БЕЗПЛАТНО. Структурата, която да оперира с парите от здравните вноски (независимо, дали това е здравна каса или нещо друго) трябва да е само една, да е максимално икономизирана (да "поглъща" за функционирането си възможно най-малко от парите за здраве) и да бъде преследвана безкомпромисно и за най-малката злоупотреба. Единствените, които трябва да се съревновават за парите, отпускани от здравната каса (или от някаква друга, още по-икономична от касата структура) за всяко лечение на всеки болен - това са болниците и лекарите. Няма какво да избирам, коя каса ме краде по-малко! За кражбите си има наказателно преследване.