26.5.17

Вместо да се отклоняваме по изцепките на авторитарни властници като Путин, по-добре да се съсредоточим над реалните проблеми - съдебни реформи, абсурдни доходи и неконкуретна икономика у нас

За съжалени още веднъж се проявява овчото мислене в България (както писах вече на друго място - характерно не само за българското население, но има и държави с много по-съобразителни населения, сред които ние явно не сме). Изключително парадоксално щеше да бъде за по-подготвено за демокрация население от нашето, нагло изказване на авторитарен властник като Путин да възпроизведе, основателно, толкова голямо възмущение (което да не попречи на купища балалайки у нас, да искат Путин да е властникът, който да деспотства над тях). В същото време ограбването, ежегодно, на стотици милиони от данъците на всички ни (до степен, олигарси като като Пеевски, Васил Божков-"черепа" и други вече да са милиардери, пък било то и само в левове, макар че - кой знае...) да не може да събере чак толкова осезателен гневен импулс и да изиска възмездие за виновниците за последното (Борисов, Цацаров, вече и Радев, накъдето се очертава, че се е насочил и Президентът ни - още една, четвърта глава на досега триглавата хидра на българската мафия - Борисов, Цацаров и Пеевски).
.
За всеки малко по-интелигентен човек Путин е ясен! Той е основоположника на пропадането на Русия - придворни олигарси мега-милиардери, никаква демокрация, слугинажна журналистика, изоставаща икономика и трудно постигане на паритет с останалите световни сили единствено във военната сфера, мизерен живот на мнозинството в Русия в сравнение с по-развитите световни икономики и т.н. Същевременно, за да се отклонява вниманието на руските овчи маси от това пропадане, се осъществяват непрекъснати агресивни акции срещу околните - отцепването на Крим плюс други територии от Украйна, намеси и икономическо ограбване в други държави като България, подпомагане на войнстващи с хуманността и демокрацията режими като този на Ассад в бившата Сирия или на психара Ким Чен Ун в Северна Корея и т.н. Откровени гадости, които дават необясними стимули на овчото руско население, то да се самовеличае.
.
По модела на Путин, друг диктатор досами нас, вече СУЛТАНА Ердоган (станал диктатор благодарение на преобладаващата овча част от турското население и посредством референдум с неясна легитимност), също разчита на отклоняване на вниманието от западането на Турция чрез наглост и агресия. Турция прави каквото си ще в границите на бивша Сирия, опитва се активно да се меси в българската вътрешна политика (включително чрез агресивно поддържане на партийната формация ДОСТ, чието финансиране не е много ясно), даже се репчи и се опитва да командва различни европейски държави и дори целия ЕС, на който все още не е член и едва ли скоро ще стане (пък ако се въведе и смъртно наказание - членството на Турция в ЕС ще се превърне в тотално недостижим мираж).
.
Всичките тези авторитари и диктатори са пределно ясни за всеки средно-интелигентен човек. И по тази причина агресивния авторитар Путин, разцепващ околни държави, трябваше да си получи заслуженото, особено по дипломатически път и с много по-остро изразено политическо възмущение, в сравнение с демонстрираното от родните отрепки на политическата сцена (включително импотентните "патриоти"). Обаче точно същото или още по-голямо възмущение родното население трябваше да демонстрира относно ограбването му от собствената, родната мафия. А такова нещо липсва! Имаше един несмволичен митинг срещу безнаказаността в съдебната система, по време на който, ако населението ни не беше овче, трябваше да се тресе цялата държава. Но - не би! Еми - бай-бай, овчици! Бай-бай!