4.11.10

Мед и мляко се леят в България, откакто Дянков и Борисов взеха нещата в "компетентните" си ръце!

Днес, 04.11.2010 година, български икономически "светила" ни осветлиха, че икономиката ни вече излизала от кризата, че икономическата ни политика била едва ли не чудесна, че България била инвестиционен рай и всички останали псевдо-икономически шменди-капенди, които да се опитат да ни приспят, че изтезаването и разбиването на обществените функции на държавата чрез безпаричие (заради "почти най-ниските" ни данъци и осигуровки в Европа), както и все по-прогресивното отнемане на социални права, са уж смислени и резултатни. Да, ама друг път!
.
Докато родните "много" сведущи икономисти се мъчат да представят икономическия растеж около нулата за 2010 година като "успех", Германия, която въобще не е държавата с "почти най-ниските" данъци и осигуровки в Европа и чиито обществени функции въобще не се тресат от безпаричие като българските, вече гони, ако не и да надхвърля двата процента реален годишен икономически растеж. Също, макар да сме инвеститорски "рай" - няма и помен от някакъв невиждан наплив на чуждестранни инвеститори към нас. И това е много лесно обяснимо предвид фактът, че тези, които все още се възстановяват от кризата, няма как да инвестират, а пък онези, които не са чак толкова засегнати от кризата - те си инвестират, но рядко правят това в България (макар и да сме ивеститорски "рай", по думите на вече споменатите ни "много" сведущи икономисти). (По едно време Борисов, Дянков и Трайков се изпохвалиха с някакви инвестиции към нас от съседните ни държави. За що за инвестиции иде реч, лесно може да се види в материала ми "И Борисов заспа и засънува, като предшествениците му, розови сънища!")
.
При такова състояние на българската икономическа мисъл не само на най-високо управленско ниво, но и въбще - трябва ли да ни учудва, че от така наречените "демократични" промени-насам, България е все в някаква криза? Ако не е в икономическа - ще е в социална, а ако пък не е в социална - ще е в икономическа криза. Обикновено така се получава, когато постоянно ни управляват некадърни в администрирането, но много вещи в ограбването (особено, когато това ограбване протича по узаконени схеми) "елити".