25.7.10

Презентация на България пред останалия свят: Заповядайте да разгледате Деспотия (официално наричана България) - държавата на Борисов!

Борисов и Цветанов сякаш подгониха проститутките покрай пътищата. Сякаш! И е сякаш, за парлама и само като ПиАр-инструмент за пред публичното пространство, защото най-ясно се вижда стриктното ограничаване на мерките само до един дял на проституцията - евтината улична проституция. Другата, елитарната, най-скъпо платената, ВИП-проституцията, любовниците на богатите бизнесмени и на влиятелните политици, на които любовници се подаряват я колица, я апартаментче, я произволна друга скъпотийка (маркови дрешки, бижута и прочие...) - тази проституция Борисов и Цветанов стриктно избягват да преследват. И по такъв начин хитро и внимателно толерират.
.
Възниква много любопитен въпрос. Защо уличните проститутки да се преследват, а ВИП-проститутките (любовниците на "баровците" и на политиците) - не?! Или проститутките-любовници са нещо добро, защото обслужват влиятелното съсловие на страната, а уличните проститутки са лоши, защото обслужват простолюдието?
.
Борисов, Цветанов и Министерския съвет могат да се възползват от това стремително начало и да предложат забрана на проституцията със закон (може да се въведе отново смъртното наказание за по-голям респект). Но обезателно трябва да оставят вратичка за проститутките-любовници на баровци и политици, че току-виж се наложило да вкарат почти целият мъжки (а и немалка част от женския) бизнес и парламентарен "елит" в затвора за сводничество и за консумация на платената любов. Също, по-нататък ГЕРБ могат да забранят голите гърбове и голите крака при жените и потниците и късите гащета при мъжете. Изглеждат неприлично.
.
И докато протичат всички тези "много важни" мероприятия, хора продължават да умират като кучета без една стотинка социално подпомагане. Парите за социални помощи се раздават на фирмите чрез схемата за фалшиво стимулиране на заетостта (ако фиктивното "стимулиране на заетостта" не беше схема за източване на бюджетни средства към частния сектор - защо има безработни?). "Социалният" министър Младенов е зает да ни лишава от пенсиониране в нормална възраст, вместо да си върши работата. Готвени са ни и други "благини" като затвор за безработица. Да живей "демокрацията"!
.
Ето още по-ясно и разбираемо представяне на реалната картина. Държавата е тръгнала да преследва проституцията (както видяхме - фиктивно и двулично), но не се е погрижила да отстрани основния инструмент за склоняване към проституция - липсата на работа и на елементарни доходи за оцеляване. Управляващите не са гарантирали минимални условия за оцеляване на всички без изключение, които имат нужда от подобна помощ и които не са против да получат такава помощ, когато имат нужда от нея. Немалка част от проститутките у нас, а и част от българските проститутки в чужбина, са станали такива от безизходица.
.
За жените, които са неизползваеми в грубия криминален свят и не могат просто да се влеят в него, когато и държава, и всички околни са ги захвърлили на произвола без коричка хляб, проституцията представлява единствена алтернатива за оцеляване, за гледане на дете и така нататъка. А пък премине ли се веднъж на брега на предлагането на собственото тяло за пари, в почти всички случаи волята за запазване на личното достойнство се прекършва и желанието за занимаване с нещо различно се изпарява. Още повече, ако с проституция жената започне да получава повече пари от която и да било друга масова работа. И ако проститутките са преследвани, защото не внасят пари в държавата, то когато останат без всякакво препитание и средства, държавата я няма никаква да им подаде ръка било веднага да намерят някаква работа, било да могат да преживяват криво-ляво, ако не може да им се осигури работа незабавно. (Тази схема на заробване на мнозинството май беше характерна за сицилиянските мафии, за престъпните кръгове въобще, а и за деспотичните диктаторски режими, управлявани от обезумели вождове!)
.
Чрез отказа си да изпълнява социалните си задължения, на практика държавата е водещата структура, която склонява, дори принуждава жените към проституция, а мъжете към престъпност. Кога отговорните за това лица ще бъдат наказани? Борисов, Министерският съвет и псевдо-народните представители (последните са единствено машинки за гласуване, управлявани от ръководствата на партиите да реализират партийните финансови, вместо обществените интереси) кога ще влязат в затвора за това, което правят? Или, ако склоняването към проституция и към престъпност чрез лишаване от възможност за живот не е престъпление - защо не се разформироват разните там полиции и други силови крепители на властта на олигархията у нас? Нали сме криза?!