26.11.10

Цинизмът на Борисов е без граници!

На въпрос на Станишев за бъдещето на масовите доходи (уточнявам, че не съм фен на Станишев, който за мен е мошеник като всички останали, та и отгоре), Борисов, от парламентарната трибуна и пред камерите и микрофоните на медиите, имаше възможност най-публично да демонстрира цинизма и лицемерието си. За състоянието на заплатите у нас "нашият" човек заяви, че сме били в криза (макар собствения му финансов министър Дянков отдавна да ни казва, че вече сме излезли от кризата - на кого ли да вярвам?!). И, вече дежурно, обвини предишното управление за всичко лошо.
.
Първо, борисовото управление вече имаше възможност да състави собствен бюджет (този за 2010-та година), че и втори собствен бюджет (този за 2011-та) гласи. Нелепо е при това положение, да обвиняваш за политиката си по доходите на хората предишните власти. Или Борисов лъже и маже като разпран, или тайно работи за Станишев и оставя бившия премиер все още да му прави бюджетите. Познайте сами - кой от двата варианта е действителния?
.
Второ, тук не става дума за запазване на доходите на хората непроменени, а за най-преднамереното им намаляване от Борисов и от Дянков чрез инфлацията. Ако Борисов толкова много се беше загрижил за икономиката и за нейния растеж - защо дестабилизира потреблението (основен източник на икономическия растеж навсякъде по света) чрез намаляването на заплатите? Отговорът е прост! Така е, защото и Борисов не се вълнува особено от състоянието на икономиката ни, а само се чуди, като всички негови предшественици, как безнаказано да ни разпродаде, всички в тази държава, на чужбина и на свръх-богатите. Икономическата политика на това управление е най-яркото и видимо потвърждение, че държавата ни се управлява от поредната мафия.
.
Нека овцете мълчат и вместо на протести, да се избиват за "далаверките" в "Lidl". Аз искам управляващите да спрат, НЕЗАБАВНО, да ми вземат всякакви пари за данъци и за осигуровки. Ще плащам такива в някоя друга държава, когато се разкарам от умиращото гробище България. Тоест, ще плащам данъци и осигуровки само там, където има смисъл от това. У нас няма! И искам предсрочни избори! Не, че ще има такива (най-вероятно няма да има), но при поредното разкапано управление като борисовото, в нормална демократична държава вече трябваше да управлява друг кабинет.

Търся си свястна за живеене държава!

Вижда се, че в България най-вероятно никога няма да се живее нормално! У нас под понятията "демокрация" и "пазарна икономика" се разбира единствено лишаване на масовия, "обикновен" човек от все повече права и от все повече доходи. С обещанието, че в някакво много "светло" (и още по-далечно) бъдеще, все пак ще заживеем (може би!) по-добре от сега. Точно, както се процедираше и по комунистическо време! По комунистическо време хем се твърдеше, че в актуалния момент всичко е идеално (днес, за днешна България, това твърди сегашното борисово управление!!!), хем добрият живот, за който всички тихомълком смятаха, че все още не е настъпил, беше оставен все за бъдещето и то - за далечното бъдеще (когато комунизмът победеше, неизбежно според комунистите, капитализма). И дори и така - по комунстическо време България беше по-добре уредена, функционираше по-ефективно като държава и тогава масовите хора живееха по-спокойно, по-сигурно и по-добре материално-обезпечено в сравнение с днешната "демокрация".
.
Предвид всичко това, а и понеже не съм мазохист и/или глупак - ще изчакам да видя, ще се промени ли нещо в положителна насока при следващото управление (това, което ще смени сегашното борисово управление). Ако нищо не се промени (както очаквам) - ще си потърся друга държава, в която се живее по-човешки. Швеция не ми изглежда никак лоша алтернатива! Нашият финансов "корифей" Дянков охули тази държава, че не подхождала финансово и икономически толкова "правилно", колкото "правилно" подхожда България под "премъдрото" дянково управление. (Швеция не подхожда "правилно", както България, но за сметка на това там всичко си функционира нормално и икономиката и` расте със съвсем несимволични темпове, за разлика от борисово/дянкова България.)
.
Понеже всичко, което Дянков каже, става точно наопаки - щом Дянков е казал, че Швеция е лоша, значи всъщност тази държава е много добра за живеене и най-вероятно би била изключително добър избор за постоянен живот. (После, ако се устроя успешно, може да си идвам в България на почивки. А може и да не си идвам! За да не си припомням мизерията, в която съм се въргалял у нас, макар да не съм бил "мързелив безработен"!)