10.11.10

Правителството не е "дясно", както твърди Дянков, а е некадърно!

На 10.11.2010 година научихме, че данък "лукс" нямало да има. Това не учудва. До момента не съществува и една първоначална финансова инициатива, първоначален план на така наречената тристранка, която борисовия кабинет да е изпълнил успешно. Оправдания и фалшификации - бол! За финансово-икономическите резултати от управлението на кабинета на ГЕРБ въобще няма смисъл да се говори. Ясно е, че резултатите ще са чист ПРОВАЛ. Но управляващите ще твърдят, че финансово-икономическата им политика е успешна и чак ще твърдят, че е единствената възможна! Те са достатъчно нагли, за да твърдят всичко това публично и наглед най-убедено!
.
От невижданото "светило" начело на българските финанси (Симеон Дянков) пък научихме, че ГЕРБ била дясна партия и не вдигала данъци. Даже ако обществените функции на държавата колабират, а самата държава най-видимо върви към фалит и към самоунищожение. Точно, както е сега! При управлението на Борисов/Дянков.
.
Твърдението на невижданото "светило" начело на българските финанси (Симеон Дянков) обаче е повече от чудесно за мен лично! След като сега-управляващите не увеличават, а само свалят данъци и осигуровки - значи спокойно могат да свалят моите данъци и осигуровки до абсолютната НУЛА. Аз въобще не съм доволен от това, което държавата ми предоставя за данъците и за осигуровките, които са ми вземани. И най-категорично отказвам да продължавам да плащам за тази извратеност и за тези гаври с мен и с правата ми. А пък понеже се водим демокрация - държавата е длъжна НЕЗАБАВНО да се съобрази с желанието ми и да престане да изсмуква парите ми, в замяна на които получавам единствено смет (боклук)!
.
Аз отдавна съм поискал от управляващите да занулят данъците и осигуровките, които аз плащам. Направил съм това в материала ми "НЕБЕ БЕЗ ИЗЛИШНИ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ". Управляващите обаче, нещо много се замотаха! Да побързат! Защото в противен случай ще поискам не само да престанат да ми се вземат данъци и осигуровки. Също ще поискам, взетите от мен пари до момента да ми бъдат върнати до стотинка. Време за ослушване управляващите нямат. Моето търпение е изчерпано отдавна. (Останалите в тази държава, след като им харесва да бъдат крадени и мамени най-безогледно - нека продължават да си търпят!)
.
В момента България се намира в поредната национална катастрофа. И името на тази катастрофа не е "икономическа криза". Икономическата криза навсякаде вече свърши. Името на нашата катастрофа е Борисов/Дянков. Явно и борисовото управление няма да е първото след така наречените "демократични промени", което да престане да ограбва чрез законите парите и правата на мнозинството у нас и което най-накрая да започне да работи наистина за всички в тази държава. Още четири години отидоха по дяволите, без България да получи наистина свястно управление. А пък дали някое от управленията след Борисов (той повече от мандат няма да има) ще се окаже за първи път читаво и истински отговорно - само един Господ знае! Аз лично съм песимист. Едно обаче е съвсем сигурно. Нас, така наречените "обикновени" хора, ни чакат още дълги-дълги години тежък живот. Жална ни майка!