23.12.10

На мен въобще не ми пука за кадрилите на властта! Аз се интересувам само от равнището на доходите ми!

На 23.12.2010-та Борисов ни осветли, че не можело да се разбере с категоричност, кои членове на бившата ДС били доносници и кои работели в полза на държавата. Той бил чувал, че досиета били манипулирани по време на прехода. Затова всички, които са имали каквито и да било взаимоотношения с някогашното ДС, са виновни до доказване на противното! Тука няма някакви си лигави демократични принципи, като "невинен до доказване на противното" примерно! Какви са тия детинщини?! Нямаме нужда от никаква демокрация! В момента ни трябва някакъв кьор-фишек, някаква примамка за отвличане на общественото внимание от трагичното състояние на доходите и на правата на преобладаващата част от населението в страната. Мнозинството в България за пореден път трябва да се прояви като изкуфяло стадо от овце, което да успокоява пребиваването си в мизерия (да речем, смешната сума от сто и по-малко лева, която болшинството у нас може да отдели за коледните празници), като злобее, че и на други там, "горе", във властта, им е кофти. Не само на животните долу! Че както "божествено-справедливия" Живков на времето, така и "якия" Борисов днес "мачка лошите", дето са под него, ама са над стадото!
.
Чудесно! След като управленския подход по темата с досиетата се влияе и от непотвърдените съмнения - Борисов незабавно трябва да си подаде оставката от министър-председателския пост! Всички сме чували, че при прехода не само са манипулирани агентурни досиета, ами дори е било въобще заличавано агентурно минало. Това означава, че и самият Борисов може да е бил агент на ДС, но обвързаността му със службите от миналото да е била заличена по време на "промените". Как ще се докаже, че Борисов не е бил член на ДС, след като има заличени всички следи за агентурната обвързаност на някои лица по комунистическо време?! Борисов трябва да си подаде оставката незабавно и Парламентът трябва да избере нов Министър-председател с чисто минало (това ще рече, че до настъпването на "демократичните промени" новият Министър-председател трябва все още да е бил непълнолетен).
.
Още един немаловажен от борисова гледна точка момент! След като Борисов толкова много държи да прочисти ВСИЧКИ в днешните обществени служби, които имат доказана (без значение на естеството и`) обвързаност със службите от миналото - защо той се ограничава единствено до служителите на външното и на едно-две други министерства? Защо не махне всички с агентурно минало по комунистическо време в ЦЯЛАТА държавна власт без никакви изключения?! Да речем - има неколцина депутати от "ГЕРБ", които също са били членове на ДС! Защо Борисов не отстрани и тях?!!! (За целта е достатъчно само свикването на Велико Народно Събрание и няколко малки промени на Конституцията на Република България.)
.
Иначе, на мен лично, като най-обикновен, масов гражданин и най-обикновен, масов данъкоплатец, въобще не ми пука, дали някакви си там агенти на ДС щяло или нямало да се махат от държавните структури. Аз плащам данъци, за да живея безупречно уреден живот. Живот със заплащане на труда ми, което да е поне равно на средно-европейското. (Хайде! Няма да искам средна работна заплата в България, равна на или дори надхвърляща стойността на средната работна заплата на най-добре платената държава в ЕС за момента!) Защо това мое и на мнозинството останали граждани на държавата ни очакване не става факт? Дори обратното! Заплатата ми е най-преднамерено намалявана от Борисов и от антуража му! Макар и ЕС, и България (по думите на гербовия финансов "корифей" Дянков-СМЪРТТА) вече да излизат от кризата!
.
Нужно е не отстраняването на бившите агенти на ДС. Не! Нужно е много повече! Нужно е необратимото отстраняване от властта на цялата актуална политическа класа до крак! Днешните кръвопийци във властта трябва да бъдат заменени с ХОРА!!!