25.11.10

Безсрамни крадци!!!

Въвеждат такса "електромер"! Да очакваме такса "въздух"! (И най-сериозно - да чакаме замяната на винетките с плащане "на всеки километър". Последното няма нищо общо с култовия български филм, който носи същото заглавие.) Заплатите обаче ще продължат да бъдат намалявани от Дянков.
.
Искам предсрочни избори и промяна на Конституцията. Останалите - нека да продължават да мълчат и вкупом да вървим по дяволите (явно, точно в земния АД България ни е мястото). Може, от мъка, всички да отидат да напазаруват "на далавера" от "Lidl". Докато все още има с какво да пазаруват! "Далаверата" за наша сметка е много специален български табиет. Малоумието в България триумфира неограничено!

За празните приказки!

На 24.11.2010 година, икономико-енергийният министър Трайков каза, че ако искаме някакъв откроим икономически растеж - трябва да се повиши потреблението (според последните сведения на НСИ, потреблението в България бързо гасне - храната "изяжда" преобладаващия дял от средствата на мнозинството домакинства у нас и средствата, които те могат да отделят за нещо различно от най-елементарните нужди, осезаемо намаляват).
.
Безусловно, това трайково изявление е категорично вярно. Когато в мнозинството хора няма средства за потребление - изчезват и стимулите за производство, а с тях изчезва и резкия икономически растеж. Проблемът е, че изявленията на Трайков са просто (поредните) празни приказки, които това управление излъчва, за да тушира видимо-негативния ефект от деструктивните си действия, най-вече в областта на финансовата и на икономическата политика. Не може единият министър (Трайков) да твърди, съвсем вярно, че е нужно засилване на потреблението, за да се съживи по-осезаемо икономиката, а пък другия министър (Дянков) реално и най-преднамерено да свива потреблението с финансовата си политика, която прилага!
.
Всичко това би могло да означава само едно! Че пак нещо се опитват да ме баламосват, докато продължават да ме крадат.