9.12.10

Пак ще ме цедят и щавят! За пореден път!

Тъкмо си бях рекъл, че новият здравен министър (след уволняването на Анна-Мария Борисова), за първи път след така наречените "демократични промени", ще заработи в полза на пациентите и... Фалшиво очакване! За пореден път! Оказа се, че покрай поредните еквилибристики със системата на здравеопазването, ключовият момент е ПОРЕДНОТО въвеждане на ПОРЕДНИТЕ такси (все едно всичко, дето плащаме до сега, за да получаваме твърде често и НИЩО в замяна, е много малко!).
.
Явно, за разлика от публичните спекулации, уволняването на Анна-Мария Борисова не е било заради планираното от нея въвеждане на поредните такси в здравеопазването. Такси, срещу които ще продължим да получаваме все същата като качество здравна услуга, но още по-недостъпна и от сега (предназначението на тези такси е постепенно да направят здравеопазването платено и практически да лишат изцяло от здравни права мизерстващите членове на обществото ни). Вече виждаме, че Борисова е била уволнена заради критичното и`отношение към най-милия на Борисов Симеон Дянков-СМЪРТТА. В противен случай, ако не беше така - защо сега въвеждат предлаганите от Борисова такси? (Ситуацията е идентична със случващото се в сферата на електроенергетиката, където ни въведоха таксата "електромер", но на фона на несбъднатите очаквания, Борисов да постави в ред ЕРП-тата и това да доведе до занижаване на цените на тока. И тези надежди, като всички останали надежди за подобряване, най-накрая, на живота в България, се оказаха напразни!)
.
Един от аргументите на актуалния здравен министър Константинов за поредното ни повсеместно ограбване с допълнителните такси е този, че дори и в скандинавските държави има такива. Дори и така да е - какви са минималната и средната работна заплата у нас и какви са същите в споменатите от Константинов скандинавски държави? Каква е социалната осигуреност на гражданите в скандинавската Швеция примерно и каква е същата в България? (Става дума за същата Швеция, която Симеон Дянков-СМЪРТТА разкритикува, че имала по-голям растеж на брутния си вътрешен продукт от нашия!!!) И цялото това нещо става на фона на намаляващите доходи на масовия потребител в България!!!
.
При условие, че плащам здравни вноски - не може да плащам и такси. Може само едното или само другото. Ако плащам вноски - не може да плащам и такси, а ако плащам такси - не може да плащам и вноски. Всичко, различно от това, е поредното мафиотско ограбване на всички ни от страна на управляващите. Би могло да се приеме заплащането на някаква такса (и то - доста символична) само в случай, че аз съм отказал безплатната оферта на здравната система и съм предпочел да избера друго лечебно заведение, друг лекар и/или по-скъпа (и като следствие - по-сигурна) медицинска манипулация. Но ИЗЦЯЛО БЕЗПЛАТНАТА опция за лечение на некозметични дефекти (такива, които не са свързани с естетически промени, като промяна на бюст, коригиране на черти на лицето, липосукция и други подобни) ВИНАГИ трябва да съществува. Заради най-бедните и мизерстващите, за които държавата (което ще рече - и обществото ни) почти не си мърда пръста, докато имат нужда от помощ, но веднага започват да им се търсят данъци и осигуровки, ако тези пренебрегвани дотогава индивиди намерят някаква възможност да получават стабилни доходи (всъщност, здравни вноски са ни изисквани, дори ако сме трайно-безработни и нямаме никакви доходи!!!).
.
Крайно време е издевателствата над мен и над доходите ми да спрат. Отдавна съм поискал от управляващите, да престанат да ми вземат (най-законно) каквито и да било данъци и осигуровки. Абсолютно недоволен съм от условията на живот в България, които получавам срещу парите си. На други щом им харесва ставащото до момента - да продължават да плащат. Аз НЕ ИСКАМ!!! Да, но управляващите си правят оглушки и продължават да ме ограбват ли ограбват най-безсрамно! Какво трябва? Да си направя партия, та да защитя правата си ли?! За разрешаването и на най-малкия проблем у нас ли трябва да се прави нова партия?!!!
.
Искам също и предсрочни избори, които да бъдат последвани от Велико Народно Събрание. Крайно време е Конституцията да се промени към форма, която да предостави реална възможност, гражданите незабавно да отстраняват от властта онези техни "избраници", които не само не работят в обща полза, ами дори действат най-преднамерено в общ ущърб. (Примерен вариант за нужните конституционни промени съм изложил в моя текст "Тия във властта са се самозабравили тотално!!!".)