24.9.10

Нарочно ли се правим на ударени или наистина сме твърде глупави?!

От информационните емисии днес, 22.09.2010 година, стана известно, че дори по-банални кражби, сред тях и такива на грозде (!!!), са започнали да стават все по-нагли и да се осъществяват от организирани, че и въоръжени групи от повече от един човек. Организирани, въоръжени групи да крадат ... ГРОЗДЕ!!! До там ли успяха да ни докарат управляващите?! И продължаваме да мълчим!!!
.
В емисиите, от които научихме тези факти, беше съобщено още, че от миналата година (тоест, от пика на икономическата криза) се наблюдавал бум на подобни криминални изяви. Пак в същите емисии, при представянето на тези факти се излъчваше учудване, как можело да се наблюдава подобна наглост. (Особено пък, като си имаме и Цветанов!) Това е учудващо учудване! Още повече, че дори аз, при това доста отдавна, съм прогнозирал съвсем точно този процес, както съм описал точно и причините за него. Щом като има затруднения в точното интерпретиране на фактите - да бяха прочели всички, затруднени с това интерпретиране, блога ми! Можеха да обърнат внимание на точка 4 от материала ми "Личните ми виждания за водещите проблеми пред България!" - материал, писан още през Юли 2009 година. Или да видят също "Стари мафиотски практики на нов глас или - и тия са като ония!" (Август 2009 година). Още: "За влаковете, за нещастните хора и за социалната загриженост на държавата. Всъщност - има ли въобще такава загриженост?!" (Октомври 2009 година). Ако пък някой възрази, че всичко това е писано твърде отдавна и никой не би се връщал да чете толкова назад в блога ми - ето и същото, но от по-скоро: "Безработна жена с дете не плащала здравни вноски, но искала лечение! Безсрамието и наглостта на Борисов нямат граници!!!" Последният текст пък е от Август 2010 година. 
.
И така, на кого не е ясно, че в условията на икономическа криза, при значителен ръст на безработицата и особено пък, когато в някоя държава като нашата практически липсва социално подпомагане за нуждаещите се, НЯМА КАК престъпността да не се повиши и радикализира?! При това - в твърде смущаващи измерения. (Стига пак да не ми наизлизат разни политици, всякакви други, че и журналисти за най-голямо съжаление и да ми заобясняват, колко нормално уж било всичко това!) Кой, когато остане без работа и без почти никакви доходи (особено пък онези хора, които и преди кризата са били безработни и едва са крепяли съществуването си) - кой не би откраднал, че и по-лошо, за да запази живота си? Ами тези, които имат деца? Те биха ли оставили децата си гладни, само и само за да не откраднат да ги нахранят (ясно е, че за чужди деца, у нас малцина биха направили каквото и да било хуманно и човешко)? Биха ли се уплашили от Борисов, от Цветанов или от произволен друг и да оставят децата си да умрат от глад? Дали мнозина от нас не биха били склонни даже да убият заради своите деца?
.
Интересно, на кого не са му ясни гореспоменатите най-елементарни и лесни за дефиниране и прогнозиране процеси? Наистина ли има хора в тази държава, особено пък в сферата на политиката и на медиите, които да не са наясно с неща, с които да са наясно даже и децата в детските градини, дето се казва?! Въобще, правим ли се всички на много глупави или наистина сме чак толкова глупави, колкото изглежда?
.
По принцип и на бавнорзвиващи трябваше вече да е ясно, че само с репресии (при това такива, които усилено се опитват да копират сталиновия подход) социални проблеми НЯМА КАК да се решат. Трябва и СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА. Реална! Не такава като българската (Борисово-Младеновата в случая), която единствено да се именова "социална", но всъщност да е узаконена схема за прехвърляне на средства от данъкоплатците към някои "работодатели". (Публично-известен факт е, че малцина от заетите по "програмите за заетост" на "социалното" министерство остават на работа след изтичането на договорения срок, през който държавата плаща на "работодателя" за "наетия" работник. Плаща от моите данъци! Ще видим до кога...)
.
И понеже аз не съм съвсем будала (както, явно, мнозина други в тази държава), както и много ясно разбирам, как разни кръгове у нас се мъчат да се отнасят с мен като с безмозъчен, чието предназначение е да бъде експлоатиран безогледно до смърт - вече от доста време насам съм ИЗИСКАЛ от управляващите да се съобразят с правата ми на свободен човек и да ме освободят НАЙ-ЗАКОННО от плащането на ВСЯКАКВИ данъци и осигуровки. Не разбирам, защо Борисов и антуража му продължават да се мотаят вече толкова време! Няма да се измъкнат! Този път проблемът няма да се отмие с времето, както се процедираше досега с всичко, което не изнася на управляващите у нас. Този път, колкото повече време минава - толкова по-лошо ще става за тях... А който иска, може да подкрепи усилията ми с подходящ текст в коментарите под материала ми, наименован "НЕБЕ БЕЗ ИЗЛИШНИ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ".