5.8.10

ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ - НАЙ-СПЕШНА НУЖДА

Че Борисов надали ще изкара повече от мандат във властта - това е кристално ясно. Единствено оставането на Станишев и на лицата от станишевото управление (Румен Овчаров, Румен Петков, Михаил Миков, Пламен Орешарски, Ангел Найденов и прочие) начело на БСП, в комбинация с крещяща липса на нова реалистична алтернатива на целия актуален политически спектър (алтернатива на българските политици, каквато сякаш се явяваха Сакскобургготски и Борисов в началото на реалното им навлизане в политиката), може да позволи оставането на Борисов и на неговата ГЕРБ за втори мандат.
.
По-важно за оцеляването на България, на националния ни суверенитет и на хората в страната е осъзнаването на феномена в българската политика, че обезателно трябва да бъде сменена изпълнителната власт и най-вече министър-председателя, за да започне реалното разрешаване на произволен конкретен голям проблем в българската обществена и политическа действителност. Например, трябваше да се смени Виденов с Костов, за да се стабилизират българската икономика и българската банкова система. Виденов упорито отказваше да приеме всички изисквания на Международния валутен фонд и така да получи нужните ни за излизането от тогавашната криза средства, както и да бъде вързан лева към тогавашната марка чрез валутния съвет.
.
Трябваше да се смени Костов със Сакскобургготски, за да се види, че заплатите у нас могат да растат и над равнището на инфлацията. Въпреки че в края на костовото управление икономиката вече беше достатъчно стабилизирана, реализираше икономически растежи и позволяваше ръст на заплатите над ифлацията, Костов се прегъваше от всевъзможни оправдания и носеше от девет планини в десета вода, само и само да не вдига осезаемо заплащането на труда. Дойде Сакскобургготски и още с първата година на управлението си показа, че заплатите можели да се вдигат над инфлацията без проблем и че костовите оправдания са били просто празни приказки, произтичащи от чистото нежелание на командира.
.
Трябваше да се сменят Станишев, Сакскобургготски и Доган с Борисов, за да се види, че престъпността и корупцията могат да се преследват и реално. БСП, НДСВ и ДПС продължиха да се правят на слепи и глухи за масовите и демонстративни престъпни и корупционни практики у нас, дори когато ЕС им спря еврофондовете заради наглото управленско бездействие и даже заради управленското съучастие в мащабното източване на пари по всякакви начини. НДСВ си получиха заслуженото заради безпринципната им подкрепа за крадливия режим, в който съучастваха и бяха изхвърлени от парламента. БСП също може да си получат заслуженото, ако левицата в разумен срок не се обнови изцяло и не се отърве от символите на проваленото предишно управление в лицето на Станишев, Овчаров, Петков, Миков, Орешарски, Найденов и прочие.
.
Днес Борисов също трябва да бъде сменен. По възможност - още преди да е изтекъл мандата на управлението му. Необходимо е това да бъде направено, за да се види, че въпреки фалшивите оправдания на него и на министрите му Дянков, Трайков, Младенов и прочие, националните ни икономически интереси могат да се защитават реално, като заедно с това нито кризата, нито някаква друга обективна причина налага прогресиращото от така наречените "демократични промени"-насам упорито обезправяване на мнозинството "обикновени" граждани у нас.
.
Борисовото управление трябва да се смени, за да видят той и част от министрите му (другата част работят добре), че кризата не оправдава изоставянето на произвола, в пълна безизходица и по такъв начин избиването на хора у нас. Кризата не е оправдание за стимулирането от управляващите на дребната криминална престъпност, отново чрез безизходицата и чрез липсата на реална държавна помощ за безработните и за нуждаещите се. А чрез стимулирането от управляващите на дребната криминална престъпност се стимулира индиректно и по-мащабната организирана престъпност, тъй като много често част от дребната криминална престъпност се влива в организираната. Държавата трябваше да е за това, точно по време на криза да не допуска, вместо умишлено да стимулира подобни резултати. Уж това е причината да се вземат данъци от масовия, работещ човек. Поне аз, като "обикновен", масов човек, заради това плащам данъци. Ако управляващите смятат, че ми вземат парите за произволни други цели (най-вече за запълване на собствените им и на техни приближени "предприемачи" гушки) - много ги моля, в обозрим срок (най-късно до края на годината) да бъда освободен от плащането на всякакви данъци. Ще се оправям с проблемите сам, както мога и без тяхната помощ, която и сега не получавам, макар да ми вземат данъците.
.
Още едно основание борисовото управление да бъде сменено незабавно - предаването и продаването на националните, най-вече икономически интереси на България. Особено в областта на електроенергетиката. Умишленото нежелание на управляващите, под маската на фалшивата "либерализация" (всъщност фрагментация и разпродаване) на електроенергетиката ни, да се ангажират лично и недвусмислено с изграждането на АЕЦ "Белене" - съоръжение, от което крещящо се нуждаем предвид предстоящото много вероятно затваряне на хиляди мегавати инсталирана мощност по екологически причини, - най-вероятно ще доведе до поскъпване на цените на българската електроенергия до международните равнища и дори може да доведе до внос на електроенергия. Много скоро, след не повече от осем години, десетилетният износител на електроенергия България може да се превърне във вносител на такава. Няма нужда специално да се уточнява, че тогава "либерализираните" цени на тока ще станат безумни и даже най-вероятно ще надхвърлят международните, на които ще го внасяме. Сега обаче, когато Борисов хули под път и над път проекта АЕЦ "Белене", всички мълчат. Е! Почти всички! Не мълчат само от БСП, които пък щяха да градят централата на златни цени в полза на руснаците.
.
Следващата причина борисовото управление да се махне час по-скоро от властта. Да се види, че проблемите с финансирането на пенсионната ни система могат да се преодолеят и без да сме принуждавани да ходим на работа с бастуни или с патерици и да се пенсионираме практически с настъпването на смъртта. Още от зората на така наречените "демократични промени", та до днес включително, управляващите се държат така, сякаш единствено работодателите плащат данъци в тази държава и поради това само те, както и самите управляващи естествено, имат право да живеят човешки у нас. Още по-изненадващото е, че въпреки тези най-нагли управленски демонстрации, пак има кой да ги избира във властта, че и да ги държи там по цял мандат! Ако бяхме Франция (или дори Гърция, в която и след актуалните икономически рестрикции продължава да се живее по-добре, отколкото в България), това нещо май нямаше да е възможно. Поне не, без държавата буквално да блокира от стачки и протести.
.
Поредното основание борисовото управление да се махне колкото може по-бързо. Да се види, че управляващите нямат право да въвеждат затвор за безработица под прикритието на здравноосигурителните вноски. Сякаш Борисов и хората му са осигурили незабавно постъпване на нова работа, когато старата бъде загубена, та и пари от безработните да искат. И сякаш безработните ги произвеждат парите! Или пък трябва да започнат да крадат, за да плащат ангарията на държавата?! И когато мнозина не са в състояние да се справят с финансовите претенции на държавата към тях (а не са в състояние да го направят не на последно място и заради смешно-ниските заплати у нас) - затвор! Наистина е нужен затвор, но не за безработните, ами за управляващите хиени и пирани във властта.
.
За финал, който засега не изисква чак смяна на кабинета, но носи потенциал за още едно (то, кое ли вече по ред стана!) основание за тази най-крайна политическа мярка - престъпността и корупцията могат да се преследват не по-малко ефективно от сега и без да се нарушават конституционните изисквания и гражданските права. Управленската воля за справяне с престъпниците трябва да се демонстрира, за да е ясно на всички мераклии за криминални изяви, че ще бъдат преследвани реално. Но това не трябва да става с цената на изплащането на обезщетения на криминалния свят, заради изгубени дела в Страсбург.
.
Наскоро, в новинарските емисии на "Нова Телевизия", се прокрадна поредното потвърждение на отдавнашен български рекорд. И днес България продължава да е страната в ЕС (пък и не само в ЕС) с най-висока смъртност и с най-нисък (тоест - с най-висок отрицателен) естествен прираст на населението. Поздравления за управляващите предатели и разпродавци! Перфектно си вършат работата! Борисов и антуража му явно най-успешно продължават програмата на техните предшественици за ефективно изтребване на българското население и за разпродаване на малкото останало от държавата на останалия свят. (Наскоро писах, че целта е да бъдем превърнати в безправни роби. Явно съм се лъгал. Целта на управляващите е българската нация просто да бъде заличена от лицето на Земята.)
.
Нека продължаваме да мълчим и нека продължаваме да търпим! Може би разчитаме на това, че в Отвъдното животът е по-добър, а страданията са по-малко! Ако е така обаче - защо просто не сложим всички край на живота си още сега?! Ще си спестим неколцина години гарантирано страдание и сигурен упадък. Или ние, българите, си падаме доста нещо мазохисти! Много обичаме други да ни мъчат и да ни тъпчат! Петте века турско робство са доказали този факт много отдавна.