18.4.10

От трън - та на глог, после на бодил и след това на кол! - 2

Продължение от: "От трън - та на глог, после на бодил и след това на кол! - 1"
.

ПОСЛЕДЕН НАПЪН НА МЪРТВЕЦА
.
При управлението на Сакскобургготски и Доган, преди да се сдуши с тях след края на управлението на НДСВ-ДПС, "левицата" със Станишев начело направи опит да изостри обстановката (с помощта на привидните си опоненти от ДСБ и СДС) и по такъв начин да принуди Сакскобургготски да напусне властта предсрочно (както сега, така и тогава от БСП не разполагаха с необходимите гласове в парламента, за да успеят да свалят управлението на Сакскобургготски и Доган по легален начин). Както всичко, с което се е захващала БСП до момента, така и опитът за предсрочно отстраняване на Сакскобургготски от власт се провали.

.
Днес от БСП за пореден път се стремят да си припомнят вкуса на провала! Отново се опитват да провокират обществено недоволство с илюзорната надежда - да махнат предсрочно Борисов от власт. Отчаян акт - последен напън на мъртвец! Напън, който може допълнително да довърши и без това драстично сриналата се "червена" партия. Акт на отчаяни самоубийци, които са готови да жертват интересите на цяла партия, само за да се опитат да отложат с ден-два вече настъпилата си лична политическа смърт.
.

Предварително обречените на провал усилия на БСП да катурне Борисов (не разполагат с нужните за целта гласове в парламента, нито пък разполагат с обществена подкрепа за това) само ще ускорят хода на "социалната" партия по пътя на партията на Сакскобургготски. А именно - по пътя към политическото небитие. Вече и на кучетата по улиците, пък и на целия останал дивеч е ясно, че със Станишев и неговата клика начело БСП рано или късно ще завърши като НДСВ на Сакскобургготски. След този или след следващия парламент БСП със Станишев, Овчаров, Петков, Найденов и всички останали подобни начело е много вероятно да слезе под четирипроцентната бариера за влизане в Народното събрание. Точно, както се случи с НДСВ на Сакскобургготски.
.
Всяка секунда допълнителен престой на Станишев и хората му начело на БСП съкращава политическия живот на тази партия с пъти. На всеки поне малко мислещ човек е съвсем ясно, че с връщането на Станишев на власт моментално би се завърнало и помитането на публични средства със свръхсветлинна скорост. Милиони за фалшиви консултации, пълна безконтролност на държавните харчове, фалшиви бюджетни излишъци, укривани бюджетни разходи, псевдо-социална реторика, маскираща реално дясна политика, купища неизпълнени обещания (обещанието за осем-процентов годишен ръст на брутния вътрешен продукт, обещанието за премахването на "несправедливата точкова система при пенсионирането" по думите на самия Станишев) ... Нужно ли е да продължавам още?
.

Както на Костов и на Сакскобургготски, така и на Станишев недобросъвестното и видимо провалено управление (спирането на еврофондовете за България е ясно потвърждение на провала) ще тегне на врата на "червения" лидер като неотделим воденичен камък. Воденичен камък, който заради продължаващото обвързване на БСП със Станишев, ще продължава да тегли към дълбоките бездни и цялата "левица", заедно с лидера и`.

.

Накратко, Станишев е изчерпан лидер и БСП трябва час по-скоро да го замени с лице, неопетнено от участие в старото управление. Това е на практика единственият шанс на "левицата" да оцелее и все пак да запази шансовете си да управлява отново страната в някой неизвестен бъдещ момент. В противен случай смъртта ще навести и столетницата. То, вече си и` е дошло време! Амин!

.

Следва продължение в: "От трън - та на глог, после на бодил и след това на кол! - 3"