22.5.13

Много-много любопитно!!!!!

След приключването на изказванията в 42-рото Народно събрание, у слушателя се пораждат куп много интересни въпроси! Човек се запитва, дали Борисов и депутатите му няма да вземат, да подкрепят основаването на кабинета на Орешарски чрез гласуване от ГЕРБ "въздържал се" или чрез напускане на пленарната зала? Така стана на първото заседание на събранието, при избора на Председател. Стои и втори въпрос, а именно - дали чрез гласуване "въздържал се" или чрез напускане на пленарната зала такава подкрепа за кабинет на БСП и на ДПС няма да окажат и от Атака на Сидеров (и с това да се самоубият политически в полза на НФСБ на Валери Симеонов, което е описано в "Опасният флирт на Сидеров с ДПС" )? Или пък подкрепа за кабинета на Орешарски (тоест - на БСП и на ДПС) по гореописаните начини ще окажат и ГЕРБ, и Атака едновременно?!!!!!

Нещо, Борисов е тръгнал да се прави на много сговорчив и отзивчив! Може би, предвид евентуалното касиране на изборите, от ГЕРБ да са решили, че не си струва да са опозиция или пък Борисов се е уплашил от критиките за липса на диалогичност (която липса, принципно, е важно да я има, ако дадена партия иска да бъде опозиционна и/или държи на позициите си)! За Сидеров е ясно, че го е шубе от едно прегласуване (което като нищо би могло да вкара и пробивната НФСБ в Парламента), та затова въпреки гръмките глупости, дето ръси и въпреки напушените пози, като нищо може да подари властта на ДПС и на БСП (самият Сидеров е излишен, след като управлението на Орешарски се основе, защото от там-нататък ДПС и БСП и сами, без нуждата от никаква външна подкрепа, ще могат да си опазват властта от вотове на недоверие). Хората на Сидеров вече отрепетираха този номер с щедри подаръци за партията на Местан, като позволиха на БСП и ДПС (последното - уж "тежко" клеймен "враг" на Атака) да си изберат Михаил Миков за Председател на Народното събрание. Защо "националистите" да не приложат същия номер (интересно - заедно с ГЕРБ!) и при избора на кабинет и така да позволят на ДПС да си направи с БСП и управление?!!! Що клетви и от ДПС, и от Атака, че уж не могат да действат съвместно, пък ето - хората най-спокойно (макар и под съпровода на куп театрални хватки за будалите) ще си управляват заедно! А пък ГЕРБ ще се правят на разсърдени, те също като Атака ще напускат залата или ще гласуват "въздържали се" и така кабинетът на БСП и на ДПС се гарантира. (Как точно ще намират двете управляващи партии гласове над своите 120 стои като отворен въпрос. Основният източник на подкрепа се очаква да бъде завоалирано партниращата им Атака и/или ще разчитат на особеностите на кворума в залата... Ще видим!).

И това, че всичко политиците правели уж, защото такъв бил избора на избирателя, е най-големия цинизъм! Нито една от трите формации БСП, ДПС и Атака не предупреди избирателите си по-рано, преди да са приключили изборите, че ако се развият нещата по такъв начин, всяка от споменатите формации ще управлява съвместно с останалите две! (Не смея да напиша, че на практика ще се коалират, за да не вземат Станишев, Местан и Сидеров и/или хората им да ми избодат очите заради това "светотатство"!)