19.1.11

Вот на доверие! ГолЕм цирк!

Откакто Борисов и партията му решиха да управляват в областта на икономиката и на социалната политика като Костов, системата "зрелища без хляб" действа на пълни обороти. Може всички (почти всички, де!) усърдно да обедняваме и икономиката ни да се излага като за световно, но за сметка на това пък сме "захранвани" със зрелища без прекъсване. Ето го и последния цирк! ГолЕм цирк! Вот на доверие!
.
Вот на доверие от кого? От избирателя чрез референдум ли? Не! Вот на доверие от мнозинството на "ГЕРБ" и на "Атака" в парламента. Същото мнозинство в парламента, което би оставило Борисов на власт и при вот на недоверие. (Много ми е чудно, защо "Атака" продължава да се преструва на уж различна от "ГЕРБ" партия, вместо да се слее с партията на Борисов и поне част от цирка за пълни наивници и за кръгли идиоти да престане?! Или поне, хората на Сидеров да се правят на ощипани госпожици, както се правят на такива "десните" от "ДСБ" и "СДС". "Десните" първо се правеха на партньори на Борисов, след което се уплашиха, че ще изгубят будалите, чрез които продължават да пролежават в Народното събрание за сметка на данъкоплатците и започнаха да се правят на опозиция.)
.
Въобще - ГОЛЕМ ЦИРК! На будалите - ПРИЯТНО ЗЯПАНЕ! Пари за пуканки НЯМА! Ние сме още в криза. За разлика от всички останали в Европа, които отдавна забравиха, що е това НУЛЕВ икономически растеж. Там не знаят какво е и ПРОВАЛ на бюджетната и икономическа политика. Провал, при който ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ Борисов и финансовия му министър Дянков-СМЪРТТА не познаха. Не познаха не само за приходите и разходите на хазната, но не познаха и за инфлацията. (Последната се оказа несимволично по-голяма от Борисово-Дянковите очаквания, които двамата заложиха в бюджетите и за миналата, и за настоящата година. И няма как да бъде по друг начин! Та кой търговец би пропуснал да се възползва от подареното му от Борисов и Дянков-СМЪРТТА "замразяване" и през 2011 година на заплатите и не би качил цените на основните, неизбежни за абсолютно всеки потребител стоки и услуги?!)
.
Накратко - името на кризата в България е Борисов/Дянков-СМЪРТТА! По-нататъка да чакаме още по-нови такси като "електромер", пенсиониране на още по-пределни възрасти и от сега, още по-ниски заплати, криза през цялото управление на Борисов, пътища, опасани с бариери (за плащане на всеки километър), все едно сме на ГКПП-та, но вътре в страната (докато другите премахват границите, ние опасваме с такива и вътрешността на страната ни) и всякакви други подобни "благинки"... И цирковете, разбира се! Нали ние, българите, се храним не чрез пари и с храна, а с тъпи циркове чрез политическите клоунади! (Китай има какво да научи от нас, а имено - как да си поддържа овцете бедни, без да залага на демонстративни рестрикции, ами главно чрез "демократични" циркове.)