14.10.10

Машата на "Трактора" в политиката!

Ето как скритите течения започват да изскачат на повърхността! Отдавна в публичното пространство се подозираше, че Алексей Петров (с придобилия широка публичност прякор "Трактора") стои зад възникването на партията "Ред, законност и справедливост". И че Яне Янев, официален лидер на РЗС, е всъщност обикновена маша на Петров в политиката. Тази седмица (11.10.2010-17.10.2010) подозренията се потвърдиха най-безусловно. Видя се кристално ясно, че машата на Трактора (Алексей Петров) в политиката е партията РЗС и още по-конкретно - лидерът на РЗС Яне Янев.
.
Относно "идеите" на Алексей Петров и на машата му Яне Янев за конституционни промени - тези "идеи" са пълна боза! Да се прехвърля основната, водещата тежест на управлението на страната от министър-председателската към президентската институция е точно същото, като да се прелива от пусто в празно. Просто, след подобна "нова" конституция данъците и осигуровките ми ще краде не преди всичко Министър-председателят, както е днес, а преди всичко Президентът, както би било в новото предложение. Промени в конституцията, които не включват като абсолютен минимум поне това, което съм очертал в текста ми "ОМРЪЗНА МИ", са промени, които със сигурност аз лично не бих подкрепил по абсолютно никакъв начин.
.
Стига са се мъчили да ме правят всякакви лежачи в парламента и разните техни подсъдими създатели на идиот, ами възможно най-скоро да се разкарват от там, защото мен, като "обикновен" човек, ме чакат тежки времена, но и тях, като изпечени мошеници, към които е насочена разобличителна светлина, не ги чака розово бъдеще! (За сведение, "разобличителната светлина" не се излъчва от мен, има си-хас, ами се излъчва от най-вездесъщия Цветан Цветанов!)

Следващият Орешарски!

Дянков бил казал, че България била по-добре от Германия (вестник "Труд"; Четвъртък, 14 октомври 2010; стр. 8; "Симеон Дянков не се плаши от стачки")!!!!! Борисов да побърза с разкарването на този неадекватен, тотално изкрейзил човек (също - с разкарването и на Трайков, на Младенов, а и на Игнатов), защото времето на това управление съвсем скоро ще изтече необратимо. Точно, както изтече времето на Костов, на Сакскобургготски и на Станишев.

И когато точните прогнози започнат да се претворяват в действителност!

По централните новини на "Канал 1" (13.10.2010) съобщиха, че държавата е готова да се намеси силово, за да преустанови работата на предприятие "Брикел" на Христо Ковачки. По еко-причини. Предприятието "Брикел" експлоатира и ТЕЦ "Брикел." Ето как моите (и не само мои) прогнози започнаха да се претворяват в най-видима действителност. За разлика от болшинството твърдения на откровено некомпетентните борисови министри Дянков и Трайков. Последните пак няма да познаят за ръста на БВП. Този път - за 2011 година. Кога тези двама некадърници най-накрая ще обвържат оставките си с постигането на някой конкретен бюджетен и икономически параметър? Примерно, с постигането на ръст на БВП за 2011 година от 3.6 %. Двамата да си подадат оставките и да си заминат, ако ръстът на БВП се окаже по-малък!
.
Назря време Борисов също да си тръгва. Не може той да ми използва прашасали практики като "разделяй и владей" - периодично (когато му потрябва да си позакрепи рейтинга) да противопоставя едни части на обществото на други части. Докато в същото време продължава да ограбва мнозинството (така наречените "обикновени" данъкоплатци като мен) и да налива парите на това мнозинство в джобовете на олигархичното малцинство, което той самия оглавява с присъствието си във властта. Още по-малко пък може безнаказано да ме лишава от пенсия (в тая държава я доживея до пенсиониране, я не, като второто е много по-вероятно)! Бих се съгласил на пенсионна възраст над биологично-обоснованите 55 години, при това САМО ВРЕМЕННО, ако ми се гарантираше поне 7-процентов реален годишен растеж - цифра, достигана от днешна Бразилия и даже надхвърляна от днешен Китай. За жълтите стотинки в бюджета (3,6-те процента, фиксирани в бюджет 2011) не съм съгласен дори и на временно орязване на пенсионните ми права, какво остава пък за постоянно такова!
.
Не бил крадял Борисов европейските пари, ами строял с тях пътища повече от всеки друг! Какво от това, след като моите пари ги краде?! Щом като толкова вещо се отнася с парите на Европа - да си му плаща само тя! Аз искам да бъда освободен най-законно от ВСИЧКИ данъци и осигуровки БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ! Бил ловил Борисов бандити (които после съда пускал). Какво от това, след като с криминализирането на неплащането на здравни осигуровки (интересно защо не на всички данъци и осигуровки?!), но без държавата да се грижи за осигуровките на безработните, иска да превърне всеки безработен в престъпник?! Достатъчно е само малко по-дълго да остане някой без работа и да няма с какво да плаща осигуровките!
.
ВРЕМЕ Е ЗА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ! Стига, разбира се, на следващия вот на недоверие Борисов да не се отметне отново от думите си и отново да не изкара в деня на вота "неговите" от парламента. Нали така се заканваше и разправяше, че щял да гледа сеира на останалите? Изглежда и Борисов вече счита, че много по-важно от съобразяването с народната воля е насилственото пенсиониране на възраст, отбелязана в "Книгата на рекордите Гинес"! Явно, това ще е поредното камикадзе в политиката (след Костов, Сакскобургготски и Станишев). Съзнателен политически самоубиец, който е дошъл във властта да изкара не повече от мандат, да лиши мнозинството в държавата от поредната порция права и след това да си замине с доживотна министър-председателска "пенсия" от данъците на всички ни. Халал да му е! Щом има кой да дава - ще има и кой да лапа!