28.5.17

С трици майнуни да ловиш! В България е възможно!!!

Кога някой започва да се променя по желан от него начин? Когато си признае, че нещата са зле и има нужда от промяна! По принцип хората не обичат да забелязват, че нещата са зле по тяхна собствена вина. Затова или се преструват, че всичко уж е добре, или смятат, че е зле, но поради чужди вини. По подобен начин стоят нещата и с произволните групи от повече от един човек (религиозни и/или сектантски общности, държавни и всякакви други форми), с тази разлика, че при групите решенията не се вземат на индивидуално ниво, а под колективна форма - чрез демокрация (определяне на мнозинство) и/или чрез насилие (диктаторски, авторитарни режими).
.
Тези човешки особености (късогледството, плиткоумието, предпочитането на лесното и вменяването на вина у другите) активно се употребяват от всевъзможните управляващи манипулатори, включително от българските васали на всевъзможни чужди намерения (всички български политици са такива васали на едни, други или трети чуждодържавни или още по-точно НАДДЪРЖАВНИ сили). По-съобразителните хора моментално ще се сетят за непрекъснатите заявления на политиците, че уж непрекъснато мислят за обществените интереси и за обществените желания, докато същевременно делата и тайните им взаимоотношения демонстрират точно противоположното, ще се сетят за постоянните прокламации за управленски "успехи", докато реално България пропада все по-дълбоко и по-дълбоко, ще се сетят, че хора с голяма власт и правомощия непрекъснато обвиняват някой друг, различен от тях самите, за собствените им провали и злоупотреби (главният прокурор Цацаров и министър-председателят Борисов са непосредствени примери за току-що описаното поведение) и т.н.
.
Вероятно всеки, който все още не е престанал да чете, ще забележи, че навсякъде аз най-ясно и безцеремонно говоря за проблемите на България и на българското общество. Понеже засега съм част от това общество и все още не съм успял да се омета към някоя по-свястна държава - имам равна на останалите вина, че съм допуснал нещата в държавата да пропаднат чак до такава степен. Така че, всеки, който не разполага с нужния интелектуален капацитет и/или желание да осъзнае, че тази държава е изправена пред страхотни, предсмъртни проблеми и че са нужни най-спешни и отлично организирани мерки за евентуално оцеляване - да не си губи времето да чете повече. Този текст няма да му бъде приятен и няма да му донесе никаква полза. Да си се върне към манипулациите на мнозинството политици и на пеевските медии и да не се мъчи излишно тук. Сбогом и успех!
.
И сега - по същество! Видимо, Борисов и Цацаров вече започват да стават много-много нагли! При условие, че във всяко нормално демократично общество Цацаров вече щеше да е минало, поне що се отнася до заемането от него на поста Главен прокурор, заради "Цум-гейт", разбира се, опитите на Борисов най-усърдно да отклонява вниманието от това българско подобие на "Уотъргейт" са просто безумни! Или по-точно - щяха да са безумни и Борисов много здраво щеше да го закъса, ако българското общество беше, да речем, като румънското и не оставяше управляващите да го правят на маймуна. Защото в случая и то за пореден път, с поведението си Борисов ОТНОВО се опитва с трици маймуни да лови и на всичкото отгоре - успява донякъде!
.
Вместо веднага след разкриването на "ЦУМ-гейт" Борисов и партията му НЕЗАБАВНО И КАТЕГОРИЧНО да се ангажират с реализирането на реална съдебна реформа - ние виждаме едно лигаво увъртане на Министър-председателя, при което той говори чисто нелепости! След вярната констатация, че обществото в България очаквало от магистратите справедливост, Борисов веднага продължава със загърбване и отричане на най-явните и видими за цялото общество свидетелства за несправедливостите в българската съдебна система - нароилите се тежки скандали напоследък! На скандалите не трябвало да се обръща внимание! Все едно те не съществуват или минимум са някакви маловажни дреболии, които отклоняват вниманието от "големите справедливости", които българската съдебна система твори всеки миг (вече в нова сграда, която кой знае колко по-скъпо е излязла в сравнение с това, което би струвала нормално)! Ето какво Борисов разбирал под "справедливост"!!! Отричането, загърбването на видимите от всички несправедливости и отказа те да бъдат изправени бързо! Хората в тази държава, според Борисов, трябва да загубим психичното си здраве (евентуално - подобно на него самия, освен ако изявите му не са умишлени мафиотски извъртания) и докато гледаме, как несправедливостите в шибаната ни държава остават безнаказани - да твърдим и даже да си мислим (!!!), че всичко уж е наред и че е хипер-справедливо! А-бе - този човек в ред ли е въобще?!!! Или си е въобразил, че в тая държава борави само с абсолютни и тотални идиоти?!!!
.
По думите на Борисов - толкова хубави неща били правили в момента! Само че, точно там е проблемът! Ако не бяха несправедливостите в съдебната система, които накрая изникват като скандалите, на които Борисов иска да не обръщаме внимание - в момента управляващите щяха да правят в пъти повече хубави неща, отколкото направиха досега. В ТОВА Е ОГРОМНИЯТ ПРОБЛЕМ! ОГРОМНИТЕ ПРОПУСКИ на хубави неща, които можеше да бъдат направени, ако несправедливостите СЕ НАКАЗВАХА АДЕКВАТНО, вместо да се игнорират, потулват и замитат под килима. Борисов сякаш не е в състояние да осъзнае (а всъщност - умишлено се прави на ударен), че правосъдието не е само нови сгради! Нито доброто управление на държавата се изчерпва само с нови пътища... Точно това, в действителност, е ловенето на маймуни с трици!
.
На фона на всичко написано досега, въобще не може да предизвика учудване тълкуването от Борисов на Конституцията така, както дявола тълкува Евангелието. Според Борисов, разделението на властите значело, колкото може по-малко да се месели в "работата" (ако може да се нарече така) на съдебната система. Естествено, няма нищо по-невярно от това (и Борисов е съвършено наясно с този факт - вече твърде дълго е във властта, за да не беше наясно все още с тези базови постановки на конституционното право)! Смисълът от разделението на властите в демократичните държави не е просто в това, те да не се месят по никакви причини една на друга, а е в това - те да се КОНТРОЛИРАТ И КОРИГИРАТ ВЗАИМНО срещу всякакви изкривявания от нормалното демократично функциониране. Така че - какво имаме налице? Нови съдебни сгради, никакво реално правосъдие, особено на най-високите равнища на властта и пропуснати ползи за милиарди, които просто са откраднати от българската мафия, вместо всичко да се използва за изграждането на още повече хубави неща (това определение на Борисов ще вземе да ми стане любимо!). Ето това е борисовата "справедливост" и "хубави неща"...
.
И така, достигаме до безсрамното поведение на Цацаров! В момента българска Прокуратура реално НЯМА! Съществуват ЦЕЛИ КЛОНОВЕ от българското общество, чиито злоупотреби и престъпления демонстративно не са преследвани от прокуратурата ни - политици, олигарси, кметове, близки и приближени на споменатите... За полутайната (дори не е изцяло тайна - вече се знае от доста много хора в страната) престъпна употреба на технологии за следене на човешките мисли в България няма защо отново да се споменава - голямата част от българското общество (точно като по-големите части от руснаците, турците и други) си има афинитет, влечение към властниците с твърда ръка, които да го таковат, както им е кеф, затова не е примряло особено за спирането на това извращение. На Цацаров, обаче, всичко изброено му е работата и по закон, той Е ДЛЪЖЕН да се намеси, да го спре и да го подложи на правосъдието. И очевидно - ТОЙ НЕ ГО ПРАВИ!
.
Това е проблемът с Цацаров! Той НЕ РАБОТИ! НЕ РАБОТИ ВЪОБЩЕ! Единствено преследва критиците си! Именно затова Лозан Панов (който не е единствения, за разлика от внушенията на Цацаров и на Борисов) иска отстраняването на Цацаров от поста Главен прокурор, а последния пък определя някогашното си одобрение за избира на Панов като председател на Върховния касационен съд като голяма своя грешка - Панов не иска да се отблагодари за одобряването му, като си затваря очите (и устата) за злоупотребите и бездействията на Цацаров. Казано накратко - Панов не ходи по свирката на БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ (Цацаров, Пеевски, Борисов, а може би вече и Президента Румен Радев).
.
Спасението от всичко това е само едно: Образование, образование, образование и пак образование! Проблемът тук е, че българското общество трябва да си даде сметка, че е тотално невежо и след това трябва да пожелае да се образова. Това обаче е единствения път към действителната демокрация и той е безалтернативен. Също така, без алтернатива са нови предсрочни избори, на които никой от актуалните участници в Парламента да не получи подкрепа, а да бъдат потърсени нови фигури - компетентни и почтени (и ако и те започнат да мамят след получаването на властта - бързото им отстраняване с нови предсрочни фигури и търсене на нови, по-почтени кандидати за властта). Тук веднага мнозина биха казали, че в България подобно нещо не може да се случи! Еми, нали аз точно затова непрекъснато наричам голямата част от търсещите диктатури общества, включително и нашето - овчи общества!