14.4.17

ТРЪМП ВЗЕ ДА ВЛИЗА В ЧАС ЗА НЯКОИ НЕЩА - БАВНО, НО ПОНЕ Е НЕЩО...

Северна Корея заплашвала САЩ! Психопати! Тези май няма да мирясат, докато не бъдат разкарани силово! До такава степен бяха свикнали досега да правят каквото си искат (почти, де!), че още не могат да се осъзнаят, че нещата може да са променени! Главният проблем по отношение на Северна Корея, с нейните нагли ядрени опити и изстрелвания на ракети (които вече взеха да падат в японската сфера) - това е подкрепата на Китай. И е пределно ясно, че проблемът няма да се реши, докато не се осъществи военна интервенция срещу диктаторския режим на тлъстия психопат Ким Чен-ун. Всичко останало е тупкане на топката от всички, докато Северна Корея накрая не се снабди с ядрени ракети и окрилена от тази заплаха към останалите - не започне да напада много по-активно Южна Корея (а ако Южна Корея падне бързо, севернокорейските нападения могат да се насочат и към други региони, различни от Китай - моментално на ум идва Япония).
.
Тъпата севернокорейска диктатура прави обичайното за всяка диктатура (точно като сирийския психопат Асад) - обвинява за собствените си нарушения останалите. Виновна им е Южна Корея (разви се страшно добре икономически, макар и не военно и макар, че не работи над ядрено оръжие и бойни ракети), САЩ (американците пречат на тлъстия психопат, да си направи лесно и бързо ядрените ракети с глобален обсег) и кой ли не друг... Само дето тука играта е друга, а именно - кой ще спечели и кой ще загуби В КРАЙНА СМЕТКА. Сдобие ли се Северна Корея с ядрени ракети - тя ще спечели (с всички последващи негативи за околните) и останалите (без Китай) ще загубят. Бъде ли спряна реално И БЪРЗО - тлъстият психопат ще загуби, а всички останали ще спечелят (без Китай, но Китай и няма да загуби нищо при загуба на ядрената програма на Северна Корея).
.
На този етап Тръмп действа добре. Ако плановете му включват оръжейна активност срещу Северна Корея (примерно - изстрелване на точни крилати ракети от кораби) в случай, че Китай не се справи в даден срок с тлъстия севернокорейски психопат (Ким Чен-ун, както вече изясних по-горе) - има шанс да не се случат мизериите, които предстоят при сдобиване на Северна Корея с ядрени ракети. По същия начин стоят нещата и със сирийския психопат Асад, на който руснаците решиха да му правят байпас, с надеждата да привлекат остатъците от Сирия към себе си. Путин си е типичен диктатор (този обаче не е прост психопат - малко по-интелигентен е от елементарните тирани в мнозинството останали случаи), а привличането между диктаторите по света е пословично (когато не се карата, разбира се). Някакви си бойни отровни вещества ли бил употребил Асад?! Пфу, каква досада! Хора като Путин не се вълнуват от подобни дреболии! Решение за Сирия не се вижда в близките години, но Асад гарантирано не е подобно решение.