13.8.10

Безработна жена с дете не плащала здравни вноски, но искала лечение! Безсрамието и наглостта на Борисов нямат граници!!!

Жена без работа, но с малко дете, се оказва виновна, защото искала лечение, а не била внасяла здравни вноски! Това научаваме от Борисов в хода на интервю с него в съвместното предаване на БНТ "Денят започва" и на Дарик радио "Витамин" днеска (13.08.2010) сутринта.
.
Жена без работа! Да внася здравни вноски! Откъде?! Сигурно произвежда парите? Или пък трябва да краде, за да плати здравните вноски на управляващите? А може би трябва да проституира?
.
След като на всички (или на почти всички) останали в тази държава им харесва да бъдат управлявани от зверове - добре! Нека мълчат! Аз обаче не считам, че съм се родил на този свят, само за да плащам на управляващите да ги изхранвам (доста богато) и едновременно с това, да ползват собствените ми пари срещу мен самия - за да ме контролират и манипулират в своя изгода безспир.
.
ИСКАМ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, НЕЗАБАВНО, ДА МЕ ОСВОБОДЯТ ОТ ПЛАЩАНЕТО НА ВСЯКАКВИ ДАНЪЦИ! (С това си искане не нарушавам законите и Конституцията на страната, защото не призовавам да не се плащат данъци, а искам управляващите съвсем законно да ме освободят от плащането на такива. Както са освободени от плащане на данъци фондации и разни други подобни.)
.
Понеже днес частната собственост и пазарното, икономизирано предприемачество са на такава почит и понеже се води, че живеем в демократична страна - веднага публично и най-демократично ще обясня, защо имам право да поискам освобождаването си от данъци и защо това ми искане трябва да бъде осъществено от управляващите НЕЗАБАВНО!
.
Когато отида в някой магазин, аз плащам и срещу парите си получавам стоката, която съм си поръчал. По абсолютно същата логика, когато плащам данъци, аз плащам за... За какво всъщност плащам аз данъци? Точният отговор е - ЗА НИЩО! За данъците, които аз плащам, получавам кръгло НИЩО!
.
Да плащам данъците за строенето на пътища - не е за това. За пътищата се взимат винетки, а и европари получават управляващите.
.
Да плащам данъците за сигурност - и за това не е. Само управляващите имат персонална охрана, докато аз нямам и един човек, пратен да ми брани живота от престъпници (и от недоволни ... колеги, да речем, защото в моя случай не мога да кажа от недоволен електорат). Камо ли пък този човек да идва и с държавен автомобил, та да ме вози навсякъде безплатно... Ако стане на въпрос, че плащам данъци да ме пази полицията - НЕ, МЕРСИ! Ще си се пазя сам от бандитите. Ще се въоръжа, ще си накупя охранителни системи, разузнавателни технологии, може и танк да си купя след време... Как точно ще се пазя от бандитите - това си е изцяло мой проблем. Данъци обаче за тази работа не искам да плащам. Да плащат данъците тези, които искат да се възползват от държавните услуги в сферата на сигурността. Аз не искам да се възползвам от тях.
.
Да плащам данъци за здравеопазване - със сигурност не е за това. Та нали сам Борисов, лично, изясни, че право на "безплатно" здравеопазване имат само тези, които плащат здравни вноски. Значи, данъците не ги плащам за здравеопазване. Още повече, че много държа да бъда освободен и от плащането на здравните вноски. Няма да се лекувам "безплатно", както сега. Ще си плащам, когато се разболея.
.
Да плащам данъци за образование - не е и за образование. Моето образование съм го приключил отдавна, плащали са го родителите ми (тогава и учебниците бяха безплатни). Не следвам висше образование по държавна поръчка никъде, деца нямам, които да ходят на училище... Няма какво да плащам за образование.
.
Да плащам данъци за пенсия в бъдеще - о-хо, с най-голяма сигурност не плащам данъците за пенсия! Та нали "социалният" министър Тотю Младенов иска да ходим на работа на пределна възраст, с тояги и с патерици, точно за да не се били пипали парите за данъци! Значи не плащам данъците и за пенсия.
.
Накрая, да плащам данъци докато работя, за да получавам социална помощ докато съм безработен - не е и за това. Докато съм безработен, аз получавам социална помощ не по-дълго от година, че и по-кратко време. Данъците обаче ги плащам не само в продължение на година, след като тръгна на работа, ами ги плащам непрекъснато докато работя. Значи, не плащам данъците докато работя, за да получавам социална помощ докато съм безработен.
.
Както най-ясно се вижда, данъците са един абсолютно безсмислен, с нищо неоправдан разход в бюджета ми. А какво правят фирмите с неоправданите разходи? СЪКРАЩАВАТ ГИ! И понеже сме в криза, аз искам от управляващите, без всякакво бавене да ме освободят от този с нищо неоправдан разход - ДАНЪЦИТЕ!
.
За финал: Мнозинството мълчи, докато зверовете във властта се гаврят с всички ни по току-що описания начин. МЪЛЧЕТЕ! Вашите деца ще живеят още по-зле, по-несигурно и по-безправно от сега. Не моите деца, защото, слава Богу, аз нямам такива.