14.5.17

Мафията пак ще прави, каквото тя си иска! До кога ние, идиотите, ще я търпим?!

Българската мафия начело на държавата изглежда пак смята да игнорира волята на суверена (народа)! Досега няма нито един референдум, с който да са се съобразили онези измамници и крадци (много важно уточнение - не закононарушители, защото най-често си извъртат законите така, че да се краде узаконено). Изглежда точно същата съдба ще сподели и референдума на Слави Трифонов - единствения референдум досега, който не произхожда от управляващите и изяснява въпроси, които много дълбоко вълнуват българското общество. Само две политически сили в този Парламент заявиха ясно и безусловно, че ще подкрепят резултатите от референдума на Трифонов - ГЕРБ на Борисов и Воля на Марешки. Да, ама тънкият момент тука е, че общият брой на депутатите от тези две формации е 107, тоест - не могат да постигнат безусловно мнозинство, даже ако присъстват всичките и до един гласуват в полза на промените, съобразени с резултатите от референдума. Така, вероятността политиците отново да хвърлят в кошчето за боклук и този референдум е почти стопроцентова. (И как да бъде другояче, след като резултата от референдума на Слави прави почти невъзможни досегашните практики за търгуване с депутатски места, шуробаджанащината и куп други безобразия, които немажоритарните системи позволяват, а в България тези позволения винаги се употребяват максимално.)
.
Проблемът на държавата ни с непрекъснатото избиране на мафиотизирани управляващи е ясен. Онова, което не е толкова ясно и за което никой наясно с него не иска да говори е примитивизма, лекомислието, апатията, наивността и слабата принципност на много голямата част от българското общество. Българското общество не умее и още по-лошото - не желае да поддържа интересите си пред своите управляващи. Политиците са ясни - те са пиявици, които се усукват и гънат като змии, дрънкат всичко на което смятат, че ще се върже преобладаващо простия електорат, но същевременно крадат колкото могат и правят каквото си поискат на дело, за разлика от много сервилните им и размазани публични приказки. Спестяваното и затаяваното е това, че мнозинството българи са садо-мазохисти (точно както населенията на мнозинството други държави - изключенията като Швейцария, Ирландия, Швеция, Норвегия, Финландия и още малко други държави са по-малко от пръстите на двете ръце). Типичният нашенец е готов да води откровено мизерно съществуване, стига да е сигурен в наличието на възможността, разни хора да изпадат зад борда и да нямат нормална възможност за оцеляване (нормална е такава възможност, която да не е свързана с вливане в криминалния свят, клошарство, просия, принудителна проституция и други подобни).

Пак подобно населенията на много други държави, българското общество е и наивно и много лесно манипулируемо. Господи! Кое нормално общество ще допусне повече от десетилетие някакъв тлъст примитив, заедно с майка му, да открадне цели 1,5 милиарда лева (Биволъ: "Колко тежи Пеевски? 1,5 милиарда лева!")?!!! А това е една нищожна част от всичкото крадено от бюджета (и от еврофондове) къде узаконено, къде откровено незаконно, не само на централно, но още повече на местно ниво. За полутайната и фрапантно незаконна и безпринципна употреба на технологии за следене на човешките мисли в България вече споменах най-подробно и няма нужда излишно да се повтарям - падението на цялото българско общество в този случай не просто блести, а направо заслепява... При всичко това, при безобразния скандал без последствия "ЦУМ-гейт" и при още безброй други безобразия, които не само не водят до рязка и дълбока промяна на политическата ни класа, ами дори и символични протести не могат да предизвикат - няма никакво съмнение, че сред българското население доминират овчите инстинкти.
.
От 1990 година, до днес, България е успяла да изпревари по размер на номиналния брутен вътрешен продукт (БВП) в долари 7 (седем) държави: Бряг на слоновата кост (1998), Ливан (2003), Сирийска арабска република (2004), Сърбия (2004), Тунис (2007), Словения (2009) и Либийска арабска джамахирия (2014). В същото време, за същия период, нашата държава е била изпреварена от цели 19 (деветнадесет) държави или почти тройно повече от държавите, които ние сме успели да изпреварим: Еквадор (1991), Словакия (1991), Виетнам (1993), Катар (2000), Ангола (2006), Судан (2009), Азербейджан (2010), Беларус (2010), Доминиканска република (2010), Оман (2010), Шри Ланка (2010), Узбекистан (2013), Уругвай (2013), Гватемала (2014), Кения (2014), Етиопия (2015), Коста Рика (2015), Панама (2015) и Хърватска (2015). Като извадим от 19-те държави 7-те, които сме успели да задминем - България е била бита икономически от 12 държави, сред които имена като Доминиканска република, Шри Ланка, Уругвай, Гватемала, Кения, Етиопия... Не знам кой още трябва да ни мине, за да се освестят най-накрая българските овчи маси и да заменят сегашната мулти-мафия в политиката със съвестни хора (и след това да контролират стриктно избраните съвестни хора, да не им мине и на тях през главите, че могат да злоупотребяват безпроблемно)! Иначе парите от данъците на българите и европейците ще продължат да изтичат в помийната яма на свинете, вместо да започнат да развиват ефективно икономиката ни (тоест - така, че да започнем да застигаме и изпреварваме множеството държави, които сега ни превъзхождат).
.
Ще пропусна и темата с абсурдните минимални заплати в България - за никого не е тайна, че българската минимална заплата е най-ниската в ЕС. От балканските страни само Албания и от тази година и Македония са с по-ниски заплати (но и през 2013 година, в продължение на няколко месеца, бяхме пред Румъния по минимална заплата, след което румънците направо ни издухаха, така че...).
.
У нас поне си имаме пишман-патриоти, дето са по-загрижени за Русия и Путин пред България, а един от видните им лидери, Валери Симеонов (същия, дето първо се плю здраво с Волен Сидеров, а после се прегърнаха и само дето не се разцелуваха уста в уста като Брежнев и Хонекер на времето), щял да "оправя" отрицателния прираст у нас чрез внос на българи от по-изостанали от нашата държави (Молдова и други подобни - все още има няколко по-изостанали от нашата държава, макар че - докога ли...). Много странен човек!!! За какво му е да вкарва още когото и да било, след като вече си имаме сирийски, иракски и всякакви други бежанци, които на всичкото отгоре се плодят по много, като циганите, без да ги е грижа, дали могат да осигурят приличен живот на потомците си или не?! Също така, Симеонов може да вкара и бушмени от Южна Африка, Ботсуана и Намибия - първата буква от названието на бушмените също е "б", като при българите, а и още няколко други букви съвпадат. И така, този находчив "патриот" ще оправи проблема с хроничния отрицателен прираст на държавата! Тъкмо ще си спести нуждата, да оправи заплащането на труда у нас и условията на живот в държавата... Точно като колегата му Каракачанов, който ще оправя смъртоносното технологично изоставане на България във военно отношение, като връща дивата корупция покрай безсмисленото връщане на принудителната наборна служба!
.
А-бе - НЯМАМ ДУМИ!!! И Господ вече не може да ни помогне, след като самите ние не щем да си помогнем! По-добре по-бързо да изчезваме, да не се мъчим излишно (както е сега - ще изчезнем бавно и мъчително).