16.1.10

България - държавата, в която се работи до смърт! България - образецът за диктатурите! Кой е като нас?

Може да сме назад в твърде много отношения, но има една област, където сме номер едно и много трудно някой може да ни отнеме палмата на първенството в тази област. Просто, няма друга държава, където управляващите толкова ефективно да водят война със собственото си население и толкова безкръвно да го изтребват в мащаби, подобни на тукашните. Който не вярва - достатъчно е да погледне прираста на населението (съотношението раждаемост-смъртност) в България и буквално десетилетията (вече две), през които този прираст е отрицателен. Несимволично отрицателен. Всеки кървав режим по света може да се поучи от нашите управници. Може да се поучи, как се изтребват много хора по елегантен начин (чрез закони, вместо с оръжия) и как въпреки това никой не подлага на съмнение "демократичността" на режима.
.
Сега Борисов и неговата клика подготвят следващия си ход срещу населението - пенсиониране на възраст, на която в България се умира (тоест - доста над 60 години)!!! Много добре е известно, че биологически-добрата физическа работоспособност приключва около 50-тата година на човека. Интелектуалната работоспособност продължава по-дълго, но България не е държава на интелектуалния, а на физическия труд (физическите операции у нас не се извършват от роботи, а от хора - пак "био-роботи", но все пак БИО).
.
Мисля, че нещата вече са кристално ясни! Ако със замразяването на заплатите и пенсиите Борисов показа, че не работи за всички граждани в тази държава, а предимно в полза на работодателите, то със следващия му ход - качването на възрастта за пенсиониране до предсмъртно равнище - този човек вече показва, че специално цели изтезаването на "обикновените" хора у нас до последния им ден живот!
.
Наскоро имаше протест срещу недемократичните форми на следене, които управляващите планират в областта на телекомуникациите (преди всичко - в Интернет). Това е действително много важен въпрос. Срамно е (но и разбираемо, предвид невъзможността на хората да се освободят от работа) слабото присъствие на този протест. Въпросът с възрастта за пенсиониране обаче съвсем не е по-маловажен и също си плаче за протести. Плаче си за протести този въпрос, та няма накъде повече!
.
Ей сега ще видим има ли в България профсъюзи и доколко ефективни са те! (Другото, което може би ще видим, е липсата на будно гражданско общество, което да следи безкомпромисно за правата си. Ще забележим наличието у нас на най-обикновена, търпяща всичко, робска маса.)
.
А пък управляващите много лесно могат да си разрешат проблемите с бюджета! Достатъчно е просто да направят възрастта за пенсиониране у нас равна на рекордното дълголетие, отбелязано в "Книгата на Гинес"! Ето ти чудесен стимул хората у нас да започнат да отбелязват рекорди от дълголетие и да се прочуем като държавата с най-дълголетното население в света! Или пък могат да започнат да кремират пенсионерите, а и инвалидите веднага, щом споменатите достигнат подобно състояние и станат непотребни. Че за какво са притрябвали всичките тези лентяи?! Само обременяват бюджета! По горепредложения начин може да се решат всички бюджетни проблеми! (Веднъж Волен Сидеров беше предложил циганите да бъдат правени на сапун. Е! Ако заменим циганите със старците и инвалидите - даже полза бихме извлекли от тях, вместо само да ги изгаряме, след като са станали непотребни, нали?)
.
Има една още по-добра възможност! Борисов и антуража му могат просто да ни изтребят всичките в тази държава още сега. За да не се мъчим излишно. Това наистина ще бъде много милосърден ход от тяхна страна. Опс! Колко съм глупав, само! Как само забравих! Че нали ако ни избият всичките до крак още сега - няма да има кой да им работи и да ги обслужва! Колко съм непрозорлив само! Явно, не ставам за управник!