30.9.10

ИМАМ БИНГО! ПОЗНАХ! Включително и за това, че България започва да се обитава само от освирепели зверове!

Още преди доста време, докато Борисов все още разправяше, че АЕЦ "Белене" не ни трябвала, а министрите-недоразумения Трайков и Дянков убедено му пригласяха, аз се вслушах в предупрежденията на по-компетентните специалисти и написах материалите "Чакат ни тежки времена" (11.06.2010 година), "Относно АЕЦ "Белене"" (19.06.2010 година), "Либерализация или затривация..." (25.06.2010 година), "Гръцката криза в Българската електроенергетика" (03.07.2010 година), "След гилотинирането на по-евтината енергия от Трайков - лишаване от пенсии от Нейков." (11.07.2010 година) и така нататъка, и така нататъка...
.
На 27.09.2010 година доверието в действителните специалисти започна да дава своите плодове, а прогнозите ми започнаха да се реализират с твърде голяма точност. По новините на "Нова Телевизия" беше съобщено за опасения на профсъюзите (съвсем основателни), че потенциалното затваряне на главните ТЕЦ-ове в страната, заради неспособността им да отговорят на екоизискванията на ЕС, ще доведе до социална криза. Десетки хиляди души могат да загубят работата си едновременно. Чуха се и гласове за невъзможност за поддържане при такова положение на по-ниски от вносните цени на тока, а даже и за по-скъп от вносния ток започна да се говори. Точно както писах многократно в цитираните по-горе мои материали! Съсипването на собственото, българско производство на електроенергия неизбежно ще качи цените на електроенергията за масово потребление на равнища над тези на вносната. Това е и целта на "либерализацията" на Борисов, Трайков и Дянков в областта на електроенергетиката. Качването на цените на тока, за да могат и от него всякакви икономически кръгове да печелят доволно, за сметка на масата потребители у нас. За сметка и на бързото икономическо развитие на държавата, разбира се.
.
Още нещо стана известно от споменатите новинарски емисии (поне от тези на "Нова Телевизия"). Най-накрая пациентските организации в България достигнаха до извод, до който аз съм достигнал много отдавна. А именно, че плащането на здравни осигуровки е съвършено безсмислено, поне докато управляват Борисов и загубените му министри. (Загубени, некадърни, са само част от борисовите министри. Другата част работят на ниво, макар по принцип винаги да може повече.) Наистина! Какъв е смисълът да плащаме здравни и други осигуровки (и данъци въобще), след като на практика не получаваме нищо за парите си?! Това е като да влезем в магазин, да платим покупка, но след това магазинерът да се затюхка, затръшка, да започне да се оплаква колко кът е стоката, как не може да я открие сред толкова рафтове и така нататъка и така нататъка, докато не осъзнаем, че няма да получим нищо и докато не си тръгнем от магазина без покупката. Както и без дадените пари!
.
Покрай готвения от БСП и ДПС вот на недоверие, за да угоди на щенията на "десните" (по-конкретно на СДС с костовия чехъл Мартин Димитров), на 29.09.2010 година Борисов изхвърли от поста му втория си здравен министър Анна-Мария Борисова. Много ясно, че това няма да доведе до почти никакви промени в политиката на кабинета спрямо здравеопазването. Унищожаването на последното ще си продължи, вероятно дори с още по-бързи темпове в сравнение с до сега. Остава само да видим, дали лекарите и профсъюзите ще сдадат багажа и ще отслабят без основание хватката или ще проявят твърдост и няма да отстъпят от усилието си да съхранят поне в някаква степен здравеопазването ни. (Ясно е, че след Борисов отново ще се наложи да се правят здравни реформи, този път в противоположна посока и ако следващата власт наисина тръгне да прави коректни здравни реформи - ще са нужни години да се преодолеят вредите, които и сегашната власт ще нанесе.) Основният виновник за това, което става със здравеопазването ни днес, е Дянков (последният сигурно веднага ще сформира близък тандем с новия здравен министър - вероятно бившия заместник-председател на Българския лекарски съюз Стефан Константинов, ако "десните" "партньори" на Борисов не го изненадат с някой прът в колелцата на плановете му). А най-отговорен е Борисов, защото той държи Дянков в кабинета си и се поддава на шантажите на "десните" унищожители на държавата, само и само да крета криво-ляво във властта.
.
От емисията на "Нова Телевизия" на 28.09.2010 година научихме за още едно събитие, което потвърди нагледно отдавнашни мои твърдения (за тях вече писах в предишния си материал тук). А именно, че оставянето на хора на произвола, без грижа и без възможност за препитание, способства за увеличаването на криминалната престъпност и за по-лесното привличане на попълнения към организираната престъпност. (По принцип, тази аксиома е известна и на децата в детските градини. Само управляващите, а явно и българското население, не я знаят. Почти всички у нас са заети с примитивно-егоистичната грижа единствено за собствените си персони и за нищо друго.) Самата новина гласеше, че две непълнолетни момчета са убили старец за 6 лева. Парите им трябвали за алкохол.
.
Потвърди се още едно мое твърдение, а именно, че в България са останали само освирепели зверове. Най-убедено от екрана някаква жена (вероятно - роднина на пострадалия) поиска да се върнело смъртното наказание и виновниците за смъртта на стареца да бъдели наказани със смърт. Не изглеждали никак разкаяни. Да бъдат наказвани със смъртно наказание, да бъдат ЕКЗЕКУТИРАНИ ДЕЦА!!! Деца, които са станали такива, защото са оставени на произвола ОТ ВСИЧКИ НИ, включително и от "ожалената" госпожа. Какво ще последва след това? Деца, обучавани от най-ранна възраст за терористи, както в арабския свят, ли! БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА, ПЪЛНА САМО С ИЗГУБИЛИ РАЗСЪДЪКА СИ, ОСВИРЕПЕЛИ ЗВЕРОВЕ! Спокойно можем да се върнем към онези дивашки времена, когато са били правени жертвоприношения на бебета за по-добра реколта. Идиоти!
.
За финал - още един много интересен момент. Всичко у нас се тресе от напрежение, особено в областта на здравеопазване, на социална политика, крещящи слабости в областта на образованието... Въобще - смазващи неуредици навсякъде, където иде реч за обществено-насочени, социални дейности. И то неуредици, които не са свързани точно с липса на пари, а преди всичко с УМИШЛЕНО-ощетяващи обществото форми на разпределяне на наличните пари. (Парите наистина са много малко по принцип, но определено стигат да се осигури осезаемо по-обществено-ориентирано функциониране на сферите, за които са предназначени.) В същото време, рейтингът на Борисов бил нарастнал! Представяте ли си?! Колкото по-лошо става - толкова повече рейтинга на Борисов расте!!! Как, по дяволите, става тоя номер?! Какви са тия социологически проучвания?! Къде-що съм видял човек, всеки казва, че не е доволен от Борисов, макар и по разнообразни причини. Пък проучванията изкарват нарастващо доволство от него, при това в моменти на засилващо се социално напрежение! Или всички в тая държава са тотално изтрещяли, или нещо с проучванията пак не е наред. Пак, както по времето на Костов.
.
Нещата приличат точно като по костово време. Доверие, доверие у Костов, "Командира" бил незаменим, правел непопулярни реформи, които никой друг не можел да направи толкова решително, колкото него... (Днеска и Борисов промени рефрена от "да не затрием хората" - на "няма да отстъпя от провеждането на важните реформи в здравеопазването". Става дума за елиминирането на достъпността до здравеопазване на масовия човек и особено на хората без доходи, като за последните се планира и затвор, ако не си внасят здравните вноски. Независимо, че нямат доходи. Сигурно някой безработен трябва да започне да краде, за да си внася здравните вноски!) Хората не били доволни от непопулярните реформи, но според тогавашните проучвания Костов беше с учудващо висок за толкова непопулярни реформи рейтинг! И дойде Сакскобургготски, като за нула време видя сметката на Костов. Още тогава, явно уместно, бяха повдигнати някои въпроси относно адекватността на социологическите проучвания.

2 коментара:

  1. Анонимен3/10/10 13:58

    Интересно,кой ще дойде след ББ в таз опоскана Държава?

    ОтговорИзтриване
  2. На мен ми е все едно кой ще дойде, стига незабавно с идването си на власт да обяви свикването на Велико народно събрание и приемането минимум на конституционните промени, които съм описал в материала си "ОМРЪЗНА МИ" (има го като етикет отстрани). Само който недвусмислено заяви, че това ще бъде първата му работа с идването му на власт - само той ще получи моя глас (и ще ми остане да се надявам, че няма да ме измамят, както постъпват обикновено, след като спечелят властта).

    Който пък иска ограбването на всички ни да продължи както до сега - може отново да гласува за който и да било от досегашните (или от бъдещите) мошеници. Включително ББ. Така или иначе - тая държава е тръгнала по дяволите и рано или късно всички ще си получим заслуженото.

    ОтговорИзтриване