14.10.10

Машата на "Трактора" в политиката!

Ето как скритите течения започват да изскачат на повърхността! Отдавна в публичното пространство се подозираше, че Алексей Петров (с придобилия широка публичност прякор "Трактора") стои зад възникването на партията "Ред, законност и справедливост". И че Яне Янев, официален лидер на РЗС, е всъщност обикновена маша на Петров в политиката. Тази седмица (11.10.2010-17.10.2010) подозренията се потвърдиха най-безусловно. Видя се кристално ясно, че машата на Трактора (Алексей Петров) в политиката е партията РЗС и още по-конкретно - лидерът на РЗС Яне Янев.
.
Относно "идеите" на Алексей Петров и на машата му Яне Янев за конституционни промени - тези "идеи" са пълна боза! Да се прехвърля основната, водещата тежест на управлението на страната от министър-председателската към президентската институция е точно същото, като да се прелива от пусто в празно. Просто, след подобна "нова" конституция данъците и осигуровките ми ще краде не преди всичко Министър-председателят, както е днес, а преди всичко Президентът, както би било в новото предложение. Промени в конституцията, които не включват като абсолютен минимум поне това, което съм очертал в текста ми "ОМРЪЗНА МИ", са промени, които със сигурност аз лично не бих подкрепил по абсолютно никакъв начин.
.
Стига са се мъчили да ме правят всякакви лежачи в парламента и разните техни подсъдими създатели на идиот, ами възможно най-скоро да се разкарват от там, защото мен, като "обикновен" човек, ме чакат тежки времена, но и тях, като изпечени мошеници, към които е насочена разобличителна светлина, не ги чака розово бъдеще! (За сведение, "разобличителната светлина" не се излъчва от мен, има си-хас, ами се излъчва от най-вездесъщия Цветан Цветанов!)

4 коментара:

  1. Интересно какво стана с родения в дантелени пелени бивш лидер на РЗС и бивш конституционен съдия..., как му беше името :)

    ОтговорИзтриване
  2. Марков ли? И аз се чудя! Зачезна нещо!

    ОтговорИзтриване
  3. Може да ти е омръзнало, но на мноого не е. Президентската република е по-доброто. Да се знае, кой пие и кой плаща. Да има точен човек, който да е "виновен" за всичко добро и лошо, случващо се в държавата.
    А сега е хаос. Орел, рак и щука.
    Един президент не може да шикалкави като ББ. Ще стане за резил и смешен, а оплете ли конците, с епийчмънт се сменява. Замества го вицето.
    А СМЕНИ СЕГА ЦВЕТАНОВ И БОКО ТИКВАТА...

    ОтговорИзтриване
  4. Не познаваш достатъчно добре Конституцията. И сега се знае кой пие и кой плаща! Плащаме всички, а пият само Борисов и олигархията, която Борисов оглавява и обслужва.

    И сега има точен и конкретен човек, който носи лична и несимволична отговорност за ставащото. Това е Министър-председателят - най-оправомощената политическа фигура в държавата, съгласно актуалната Конституция. В Конкретния случай - ББ!

    Сега е хаос, защото на ББ му изнася така. Иначе щеше или да трябва да се съобразява с народната воля посредством чести референдуми по "безизходни" въпроси като пенсионната "реформа", или много бързо щеше да си загуби рейтинга. Той каква вина има, че останалите сме будали и му се връзваме на номерата и на шикалкавенето?!

    Ти да знаеш случай, при който български президент да е бил сменен с импийчмънт?! Защото аз не знам такъв случай! Нали при конфликта между Дянков и Първанов, герберите и "десните" искаха да предизвикат импийчмънт за Първанов? Защо се отказаха? Да не би, защото изведнъж ги е налегнало някакво съжаление за Президента? Просто на всички с правни познания е ясно, че в България властник може да си загуби предсрочно поста само при свръх-свръх тежки провинения.

    При президентска република (особено пък такава, чийто архитект е "Трактора"), президентът ще концентрира много власт в себе си и още по-малко отговорности в сравнение и със сега (справка - Русия). Малко да стане нещо, което постави под риск имиджа му - ще прехвърли вината върху Министър-председателя, ще го смени и винаги ще излиза "сух" от всяка буря, която сам той е предизвикал с действията и с бездействията си. Сега само остава да си представиш, че президент на президентска република е ББ...

    ОтговорИзтриване