19.1.11

Вот на доверие! ГолЕм цирк!

Откакто Борисов и партията му решиха да управляват в областта на икономиката и на социалната политика като Костов, системата "зрелища без хляб" действа на пълни обороти. Може всички (почти всички, де!) усърдно да обедняваме и икономиката ни да се излага като за световно, но за сметка на това пък сме "захранвани" със зрелища без прекъсване. Ето го и последния цирк! ГолЕм цирк! Вот на доверие!
.
Вот на доверие от кого? От избирателя чрез референдум ли? Не! Вот на доверие от мнозинството на "ГЕРБ" и на "Атака" в парламента. Същото мнозинство в парламента, което би оставило Борисов на власт и при вот на недоверие. (Много ми е чудно, защо "Атака" продължава да се преструва на уж различна от "ГЕРБ" партия, вместо да се слее с партията на Борисов и поне част от цирка за пълни наивници и за кръгли идиоти да престане?! Или поне, хората на Сидеров да се правят на ощипани госпожици, както се правят на такива "десните" от "ДСБ" и "СДС". "Десните" първо се правеха на партньори на Борисов, след което се уплашиха, че ще изгубят будалите, чрез които продължават да пролежават в Народното събрание за сметка на данъкоплатците и започнаха да се правят на опозиция.)
.
Въобще - ГОЛЕМ ЦИРК! На будалите - ПРИЯТНО ЗЯПАНЕ! Пари за пуканки НЯМА! Ние сме още в криза. За разлика от всички останали в Европа, които отдавна забравиха, що е това НУЛЕВ икономически растеж. Там не знаят какво е и ПРОВАЛ на бюджетната и икономическа политика. Провал, при който ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ Борисов и финансовия му министър Дянков-СМЪРТТА не познаха. Не познаха не само за приходите и разходите на хазната, но не познаха и за инфлацията. (Последната се оказа несимволично по-голяма от Борисово-Дянковите очаквания, които двамата заложиха в бюджетите и за миналата, и за настоящата година. И няма как да бъде по друг начин! Та кой търговец би пропуснал да се възползва от подареното му от Борисов и Дянков-СМЪРТТА "замразяване" и през 2011 година на заплатите и не би качил цените на основните, неизбежни за абсолютно всеки потребител стоки и услуги?!)
.
Накратко - името на кризата в България е Борисов/Дянков-СМЪРТТА! По-нататъка да чакаме още по-нови такси като "електромер", пенсиониране на още по-пределни възрасти и от сега, още по-ниски заплати, криза през цялото управление на Борисов, пътища, опасани с бариери (за плащане на всеки километър), все едно сме на ГКПП-та, но вътре в страната (докато другите премахват границите, ние опасваме с такива и вътрешността на страната ни) и всякакви други подобни "благинки"... И цирковете, разбира се! Нали ние, българите, се храним не чрез пари и с храна, а с тъпи циркове чрез политическите клоунади! (Китай има какво да научи от нас, а имено - как да си поддържа овцете бедни, без да залага на демонстративни рестрикции, ами главно чрез "демократични" циркове.)

10 коментара:

  1. Не съм съгласен само с това, че „Атака“ се преструва на различна от ГЕРБ партия. Мисля, че е по-точно да се каже, че ГЕРБ се прави на по-различна партия от „Атака“ :)

    ОтговорИзтриване
  2. Станиславе, само да те питам! Ти мислиш ли, че предишните управляващи не заложиха бомбата на Борисов и че сега не продължават да фабрикуват скандали. Или за теб има само сета и тук. Защото Герб намя как сами да си спретнат скандалче, което да ги злепостави в обществото. Да не би по времето на Станинеш да ти беше по висока заплатата. Ама, ако си комунист, извинявай, напразно съм ти писъл.

    ОтговорИзтриване
  3. Станиславе, Станиславе, напразно се глумиш. Циркът е поне от преди 20 години.

    ОтговорИзтриване
  4. Жалко, и коментарите ми триеш. Затова ли няма каментари под твоите материали. Всичсо ли триеш?

    ОтговорИзтриване
  5. Към slavuncho: То, при по-общ поглед, вярно е и едното, и другото! Дали ГЕРБ прилича на Атака или пък Атака прилича на ГЕРБ - този въпрос би имал значение само, ако се опитваме да разглеждаме нещата от ъгъла на публичната, външната, повърхностна реторика на двете партии. Ако се опитваме да разглеждаме нещата с акцент върху по-дълбоката същност - всички различия отпадат и остава само единството на целите. И при това - единство на целите между всички партии! "Разликите" между всички политици са единствено повърхностни и фалшиви. Та, спокойно може да се каже, че и аз съм прав, но че прав си и ти! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Към Ненчо Добрев (20/1/11 16:31): Не ми се вярва Станишев да е назначил тоталния икономически и финансов некадърник Дянков, та точно предишното управление да има вина за актуалния икономически провал на Борисов. Или Борисов действа под тайни телепатични инструкции на Станишев и на Доган, че и на Сакскобургготски?! ГЕРБ управляват вече втора година. Ако за повече от година не си успял да се отървеш от влиянието на предшествениците ти във властта, то значи или си прекалено некадърен, за да бъдеш властник, или умишлено се опитваш да прехвърляш своята вина не само върху предшествениците ти във властта, но и върху всички други, различни от теб самия. Аз лично смятам, че ГЕРБ не са тотално малоумни, а "само" лъжат и прехвърлят своята вина на други.

    Забележи, че аз не акцентирам толкова върху скандалите (макар да съм писал тук-таме и за тях), а разглеждам приоритетно икономическата и общата политическа некадърност на управляващите. Акцентирам върху предумишленото, постепенно обезправяване на всички ни, включително, макар и не само, от актуалното, борисово управление. И върху бавното убиване на тази държава (виж постоянното, хронично намаляване на българското население и все по-голямата и по-голяма зависимост на България от чужбина).

    Това, че някой не е направил сам нещо си (ГЕРБ не са си спретнали сами ЧАСТ от скандалите) не означава, че този някой не се възползва по безпринципен и манипулативен начин от породени от други, в случая политически, процеси. И сега ако ми кажеш, че ГЕРБ не поискаха сами вот на "доверие" (определено кризисна постъпка, която завършва и с крахове понякога, както в случая с Филип Димитров)!!!

    В интерес на истината, по времето на Станишев заплатата ми (както и на мнозинството останали българи) наистина беше по-голяма. По-точно, номинално заплатата ми беше абсолютно същата, както сега (днес не се е променила нито нагоре, нито надолу), но днес с нея мога да купувам по-малко, отколкото по времето на Станишев. Заради инфлацията, която и миналата година не беше никак малка, и тази година ще е голяма. А заплатите са "замразени" (реално - намаляват).

    Не съм комунист. Ако имаше желание и търпение да прочетеш всичко, което съм писал, щеше да видиш, че "плюя" по абсолютно всички политици без изключение. Просто, не мога да демонстрирам това в абсолютно всеки материал без изключение (някои от текстовете ми разглеждат общата картина, но други акцентират върху конкретни моменти)!

    ОтговорИзтриване
  7. Към Ненчо Добрев (20/1/11 16:34): Съгласен съм с теб. Дори бих допълнил, че цирковете са още откакто една маймуна-главатар, някога си, е успяла да осъзнае, колко е лесно да бъдат лъгани и манипулирани останалите маймуни-овце.

    ОтговорИзтриване
  8. Към Ненчо Добрев (20/1/11 16:47): Не трия! По-точно - не трия ТВОИТЕ коментари. Твоите само поизчакват да ги одобря. Причината да одобрявам коментарите са куп коментари като този от 00:42ч. на 18/12/10, под текста ми "Защо икономиката ни ще продължи едва-едва да крета?" (17/12/10 00:30ч.). Първоначално смятах да допускам всякакви коментари без никакви изключения, но глупака с оня (и цял куп други подобни негови, които изтрих) коментар промени намерението ми.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/1/11 00:03

    Ще триеш ми, къде ще ходиш да не триеш путка майна:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    ОтговорИзтриване
  10. В голяма заблуда си, приятелче! :))) Може пък да не искам да изтрия по някоя и друга тъпня! Както сега, примерно. :))) В крайна сметка - не е фатално, ако този или онзи много държи да си покаже глупостта, даже и като "анонимен". (Реално, "анонимните" са само един, "Анонимен", независимо от колко различни хора са писани "анонимните" мнения. Тоест, коментарите се делят на стойностни, при които коментаторите застават открито и безстрашно зад позициите си и на един "анонимен", по-малко стойностен от явните, зад който се крият бъзльовците.)

    Изглежда още не е станало ясно, че тук, в блога ми, мога да правя каквото си поискам и при това - много удобно! Писна ми от тъпотии - изтрих набързо всичките, макар преди това да бях решил да не трия нито един коментар, независимо от съдържанието му. Днеска съм на кеф и реших да пусна горния коментар, независимо, че е безсмислен и тъп и в някой друг момент сигурно щях да го изтрия. (Всъщност, утре мога да стана нещо на криво, и да изтрия абсолютно всички коментари или пък само част от тях - които ми се прище!)

    Тъпото при глупаците е, че се смятат за по-умни, отколкото са и не си дават сметка, че с глупостите си само засилват свръх-контрола над самите себе си. Чудесна тъпоумна система, която дава свръх-власт в ръцете на малцина и при това - много лесно, дори доброволно. Илюстративен пример на глобално равнище е тероризма - явна илюсрация на плюенето срещу вятъра!

    ОтговорИзтриване