30.12.10

Управлението на Борисов - ПРЕДУМИШЛЕНО-НЕКАДЪРНО!

Вече стана прекалено много! Накъдето и да се обърне човек - само управленски мръсотии (без извинение)! Да започнем с разпореждането на управляващите, колко имаме право да боледуваме! (Всякакви клинични пътеки в здравеопазването се намаляват на произволен принцип и без това да почива на никакви реални съображения. За останалите проблеми с недофинансирането не само в здравеопазването, ами във всички сфери на обществен ангажимент на държавата - въобще няма какво да споменавам. Нали и малкото останало неразбито от обществените функции на държавата трябва да бъде доокрадено от сега-управляващите!)
.
След това можем да преминем през практическата липса на реално социално подпомагане на безработните. Макар да ни взема данъци непрекъснато, докато работим - ако по някаква причина останем безработни за повече от година (толкова ли беше максималната продължителност на подпомагане на безработните от социалното министерство?), държавата ни захвърля на произвола. Без да ни е предложила някаква работа преди това и ние да сме отказали такова предложение. Просто сме захвърляни като мръсни, непотребни котета! Но ако пак тръгнем някъде на работа - държавата отново започва да ни прибира данъци. Постоянно! Не само в продължение на година (колкото време като максимум сме били подпомагани, докато сме били безработни). Същевременно, пари на "социалното" ведомство на Младенов, които уж са предназначени за подпомагане на безработните (или в краен случай - за ангажирането на част от тези безработни да работят по програми на министерството), потъват в частни джобове. Младеновото министерство давало от парите ми (в момента работя и съм нормален данъкоплатец като мнозинството останали) за преквалификация на безработни! (В нормална държава ангажимент на съответния бизнес е, да си обучава и преквалифицира кадрите до уменията, които са му нужни. Това не е работата на "социалното" министерство. Просто - тука иде реч за най-елементарно, но и съвсем узаконено източване на държавни пари към частни джобове. Поредното!)
.
Могат да се дадат още много подобни примери! То не е скапано управление в здравеопазването, в образованието, в науката, в социалната, в осигурителната, във финансовата, в икономическата политика... Къде ли не! (Нали управляващите трябва да управляват лошо държавните функции, за които отговарят, за да могат след това да ги "приватизират". Ако не са управлявали лошо и не са довели дадена обществена функция и/или държавна собственост до крах - с какво биха могли да оправдаят масираните "приватизации" и други узаконени кражби на общо наше, държавно имущество?!)
.
Явно, най-спешно трябва да се основе истинска политологична наука (сегашната политология въобще не се занимава с най-задълбочено разучаване на обществените процеси и на управленските практики, ами единствено се ограничава до статистическо описание на кухите, предназначени само за масова консумация, партийни реторики). Не може сума ти различни партии, с наглед най-противоположни позиции (но винаги действащи еднакво, след като вземат властта), да твърдят, че са прави и почти никой да не е в състояние да разграничи, дали наистина е така! Два противоположни, но еднакво верни отговора на един и същи въпрос не може да има! Един от двата отговора (или и двата едновременно) е повече или по-малко неверен. Спешната нужда от намесата на науката в политиката е най-видима. Повече така не може да продължава! Трябва най-накрая това кълбо от всевъзможни политиканки измами да бъде разплетено. Мръсотията в обора трябва да се разчисти!

Няма коментари:

Публикуване на коментар