30.12.10

Тука има-тука нема ... сътрудник на ДС! Тука има-тука нема ... Дянков-СМЪРТТА!

Докато тука само дето няма да ме изедат жив, защо не подкрепям безрезервно (и малоумно) инсинуациите на "ГЕРБ" за "отстраняването от властта" на бившите сътрудници на ДС, днес (30.12.2010) Дянков-СМЪРТТА ни осведоми на специална пресконференция, че докато той бил в кабинета, шефът на митниците Ваньо Танов (един от многото бивши сътрудници на ДС в днешната власт) щял да остане на поста си. Танов не бил изборна длъжност и нямало нужда да бъде отстраняван от властта. Чудесно! Тука у мен моментално възникнаха няколко бързи, но много важни въпроса:
.
1) Посланиците на България в чужбина също не са изборни длъжности, както не е Танов. Те са назначавани от хора на изборни постове. Означава ли оставянето на Танов начело на митниците, че и бившите сътрудници на ДС в днешното външното министерство няма да бъдат отстранявани от длъжностите си, въпреки усилената кампания на Борисов и на "ГЕРБ" срещу тях по едно време?
.
2) Лигаво мекотело ли е Борисов, след като отстрани едва ли не единствения мажоритарно избран властник у нас - бившия сътрудник на ДС Божидар Димитров? За разлика от Дянков-СМЪРТТА, който не желае да отстрани назначения (не мажоритарно избран, за разлика от Димитров) бивш сътрудник на ДС Танов!
.
3) Ще бъде ли възстановен отново на поста му отстранения заради сътрудничество с ДС в миналото бивш заместник-вътрешен министър Павлин Димитров, след като такива като него и като Танов няма нужда да бъдат отстранявани от постовете си заради своето минало? Сам вътрешният министър Цветанов заявяваше, че Павлин Димитров бил много ценен специалист и че загубата му била крайно неприятна. Ами Божидар Димитров? Той ще бъде ли възстановен отново на министерския пост? Или Димитров няма да бъде възстановен, защото не е назначен като Танов, ами е минал през избори и е получил, при това мажоритарно, одобрението на населението! (Да им имам и на тия "демократичните" виждания!)
.
Могат да се зададат още доста на брой, доста любопитни въпроси! (Например: Ще разкара ли Борисов Дянков-СМЪРТТА от поста му, след като това е единствения начин, да бъде махнат от ръководството на митниците бившия сътрудник на ДС Танов?) Но аз бих бил доволен, ако получа от управляващите отговор и само на първите ми три въпроса...

Няма коментари:

Публикуване на коментар