4.3.10

За едни криза, а за други - инфлация! Да им имам и на тия морала!

Още преди да дойде на власт и особено пък след като я получи, Борисов се разкъса да тръби навсякъде, че било криза, че на всичкото отгоре в кризисния момент предишните управляващи пропилели бюджета... Финансовият министър Дянков разясняваше вещо, че нямало инфлация (поскъпване цените на едни и същи стоки и услуги с времето), ами нещата отивали към дефлация (намаляване на цените на едни и същи стоки и услуги с времето)... (Макар цените на част от хранителните продукти и на други масови стоки да поскъпнаха, по-скъпите стоки като автомобили и други подобни - онези, които в България могат да си позволят само фирмите и по-богатите, - поевтиняха заради кризата. Благодарение на това поевтиняване на скъпите и луксозни стоки, които не всеки може да си позволи се твърди, че средно цените у нас намалявали, макар да има увеличение на същите за масовите стоки, които се налага да купуваме всички - и бедни, и богати.)
.
С горните аргументи (кризата и пропиления бюджет) на уста, Борисов и Дянков замразиха заплатите в страната за 2010 година. До тук "добре"! Да, ама не, защото има "още по-добре"!
.
Още за първото тримесечие на 2010 година управляващите успели да си увеличат заплатите, въпреки "кризата" (явно тя за тях не важи!), въпреки тръбената от Борисов и Дянков дефлация и така нататъка, и така нататъка! Изглежда, в тая държава има две много различни категории граждани! За едните, за всички нас, неуправляващите, има криза, има пропилян бюджет, няма инфлация и заплатите се замразяват. За другата категория пък, за управляващите, няма криза, няма пропилян бюджет, няма дефлация и, съответно, заплатите им се увеличават, както е било винаги досега!
.
Брей, брей, брей! Морал, та дрънка! Уж сегашните били по-различни от предишните, ама явно - не съвсем! Е, да им е сладка властта и на тия грабители. Защото, както е казано - не е луд тоя, дето яде баницата, а тоя, дето му я дава. Слава Богу, аз не съм от тези, дето дадоха баницата на сегашните. Не съм я давал и на никой от предишните. През целия си живот съм гласувал само веднъж. На едни местни избори за непартиен кандидат. За човек, който познавах като свестен. Той затова и нямаше почти никакви шансове в сравнение с останалите "величия". Такива, като кандидатите на НДСВ, на БСП, на СДС, Валери Ненов-Шамшала (наличието на прякор при последния трябва да говори ясно за какво става въпрос)...
.
На мен сегашните единствено ми взимат данъците. За съжаление! Защото никой не ме пита, дали управляващите са заслужили моите данъци и дали искам да им ги давам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар