5.3.10

Кой ми се изплю в чинията?!

"Кой ми се изплю в чинията?!" Или пък: "Крадецът вика - дръжте крадците!" Помните ли ги тези стари, мъдри приказки? Е! Отново ги наблюдаваме на практика при сегашното управление. И това едва ли изненадва някого. Поне не изненадва тези, които се опитват да мислят малко повече.
.
Борисов подкрепял призива на председателката на парламента Цецка Цачева депутатите да не си увеличавали парите! Според Министър-Председателя ни не било морално на останалите да се замразяват (а реално - и да се намаляват) заплатите, а на депутати и на министри възнагражденията да растат.
.
То, че това не е морално - не е морално! И аз написах, че е неморално (в текста ми "За едни криза, а за други - инфлация! Да им имам и на тия морала!"). Обаче премиерът ни премълчава, че също толкова неморално е и самото замразяване на заплатите - действие, което произтича лично от него и от подчинения му министър Симеон Дянков. Замразяването на заплатите в България, независимо по време на криза или не (у нас има постоянна икономическа криза, дори когато в останалия свят няма такава), обслужва по-състоятелните хора в страната за сметка на по-бедните такива. Тоест - обслужва се малцинството за сметка на мнозинството. По-детайлна аргументация в полза на това твърдение е изложена в "И Борисов - по пътя на предшествениците му. Резултатът също ще бъде като техните - един мандат управление стига!". Има нещо в тази връзка и във вече споменатия текст "За едни криза, а за други - инфлация! Да им имам и на тия морала!".

Няма коментари:

Публикуване на коментар