22.5.17

Явно не само Каракачанов трябва да ограмотявам, но и Борисов и Радев също! Тези хора трябва да започнат да си плащат за уроците - ограмотяването им ми струва време, което е пари!

Имам много-много неприятното усещане, че целия български политически "елит" е тотално изкуфял и въобще не е в състояние да мисли трезво и рационално (или пък споменатите дами и господа живеят в някаква тяхна си, паралелна реалност, което е безусловен признак, че се нуждаят от най-спешно психологическо лечение)! Докато Президентът Радев много точно показва несъстоятелността на бляновете на военния министър и силов вицепремиер Каракачанов за връщането на остарели мега-корупционни схеми под маската на задължителна наборна служба (вече нееднократно писах за това), в същото време и точно като Министър-председателя Борисов, Радев се оказва неспособен да разграничава междуличностни отношения от сблъсък на две групи, всяка от по няколко човека, във ВСС.
.
Нека специално и най-добронамерено ги светна господата Борисов и Радев - не може да става дума за междуличностни отношения, когато сблъсъкът (в случая - във ВСС) е МЕЖДУ ГРУПИ, ВСЯКА ОТ КОИТО СЕ СЪСТОИ ОТ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ЧОВЕК. Още по точно дефинирано, за да не би господин Борисов и господин Радев да се окажат бавноразвиващи се - сблъсъкът не е персонално между Председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и Главния прокурор Сотир Цацаров, а между група от ВСС с членове Лозан Панов, Калин Калпакчиев, Юлия Ковачева и други и група от ВСС с членове Сотир Цацаров, Председателя на Върховния административен съд Георги Колев, Ясен Тодоров (върл защитник на ЦУМ-овите срещи на Цацаров, предвид факта, че самия Тодоров ходи по срещи в сградата с офис на Васил Божков-"черепа"), Димитър Узунов и други.
.
И още нещо да ги светна господата Борисов и Радев! Сблъсъкът между двете групи във ВСС не е свързан с някакви химерни "политически" съображения, а е свързан с факта, че ВСС и членовете му в своето мнозинство извъртат прилагането на законите и дори в редица случаи откровено НЕ ГИ СПАЗВАТ. Едната група във ВСС, тази около Цацаров, иска да направлява държавата и по-конкретно правосъдната система на България по кафенета, по офиси на олигарси и на всякакви други места, различни от официалните им кабинети, за да не може да се осъществява абсолютно никакъв публичен контрол над дейността им. Другата група, тази около Лозан Панов, иска да спре всичко това и да принуди ВСС да функционира като в нормална демократична държава - с пълното понасяне на отговорност за всички злоупотреби с власт (както опита на Цацаров да сплаши тънко и да въздейства на издателя на вестник "Сега" Сашо Дончев).
.
И точно тука идва смисъла на разделението на властите в нормалните демократични общества (каквото българското очевидно не е в реален план) - всяка от водещите институции в лицето на Висш съдебен съвет, Министерски съвет, Парламент, Президентство, да се намесва и да коригира с позволените от закона средства (публично изразяваните позиции са едно от тези средства) недобросъвестни действия на останалите институции. Относно ВСС - отдавна публичността наблюдава, как тази институция не функционира адекватно, а прокуратурата, която може да се каже, че в момента контролира ВСС, работи ВИДИМО ЗЛЕ (да не кажем, че въобще не работи) и търпи сериозни критики, включително и от чужбина.
.
Сега, ако господин Борисов и господин Радев имат някакви особени притеснения от главния прокурор Цацаров и/или от господина Пеевски и неговите медии (които Пеевски уж не притежавал, ама кой знае, при тая тяхна дълбоко-скрита собственост...) и по тази причина се правят на ударени от мокър парцал (или на живеещи в някаква паралелна Вселена, която е свързана с нашата реалност само частично и удобно изкривено за някои) - това е съвсем, съвсем различна тема... Той, Борисов, не за първи път се обърква в реалностите - наскоро сбърка фалшификациите на българската прокуратура по вдигането на пушилка, за прикриване на ЦУМ-гейт, с румънския модел! Радев, очевидно, тепърва ще трупа сериозен актив в объркванията... (Впрочем, какво стана с разследванията на прокуратурата за безстопанственост в НЕК? Колко осъдени вече има, ако въобще има такива?)
.
Едно много важно предупреждение към дамите и господа политици - ВНИМАВАЙТЕ! Вече се движите по плоскости, при които другаде се е стигало до кървища. Изглежда вече е забравено убийството на арменския премиер Вазген Саркисян и на още осем други човека, политици и други, в арменския парламент в Ереван, на 27 октомври 1999 година. Изгубят ли хората усещането, че в институционалната сфера преобладава справедливостта и гледат ли твърде дълго време безогледни кражби, измами и злоупотреби - накрая малки или по-големи части от тях превъртат и решават, че трябва да вземат нещата в свои ръце. И обикновено всичко това завършва с кърваво мазало. За късмет на българските политици, българското население се характеризира с преобладаващо робска натура, съчетана и с много невежество (последното - частично налагано от политическите фактори, но и частично вродено), та подобна кървава разправа не би могла да се очаква от населението в България. Скапаното управление обаче, в съчетание с робските наклонности и апатията, могат да завършат с успешна агресия от външна страна - от страна на амбицираната да се разраства териториално Турция, с нейния вече легитимиран на референдум султан (Ердоган).
.
Заедно с всичко това, България вече отпадна и от ядрото на новосформиращата се Европа. Българските политици в момента старателно избягват да говорят по тази тема (избягват я и фалшификациите на български медии - пеевските пипала). И няма как да е по друг начин, защото половината вина за изпадането на България в периферията на Европа е на неадекватното и апатично българско население, но другата половина от винта е именно на безскруполната и нагла българска политическа класа. А затлачената съдебна система, която Борисов, Радев и мнозинството останали политици всячески се опитват да опазят от смислени промени, играе една от водещите роли за този плачевен за държавата ни резултат. Безогледни злоупотреби на българска територия с технологии за следене на човешките мисли и с други технологии за влияние на човешкото съзнание (не само чинии, разположени на високи сгради в София, за излъчване на ултра- и/или инфразвук, но и всякакви други електромагнитни, цветови, психотронни и други форми, предназначени за стимулиране на апатия и на специфични потребителски импулси) въобще не подлежат на коментар...

Няма коментари:

Публикуване на коментар