15.5.17

За тъпака Каракачанов - ето му и едно не мое мнение за глупостите му

Лешоядите у нас (българските фалшиви предприемачи, които се занимават с всичко друго, само не и с конкурентоспособно, високотехнологично и високоефективно, роботизирано предприемачество) отново привидяха минималната работна заплата като проблем! При условие, че българската минимална заплата е най-ниската в ЕС и на Балканския полуостров, с изключение на Албания и Македония, фалшивите български предприемачи са се разврещели срещу последната рехава спирачка в тази наша фалшива държава, която пречи малко от малко предприемачите-работници да бъдат експлоатирани като тотално безправни роби (работниците също са предприемачи, като всички други - те търгуват с труда си, точно както всеки друг предприемач търгува с произволна продукция).

.

Този проблем (липсата в България на адекватно и конкурентоспособно предприемачество, което да просперира, без за целта да стъпва върху труповете на работниците) е един от многото гигантски проблеми у нас, които никой не иска да реши. Друг път ще напиша, защо единственото спасение за България са пределните усилия в посока на тотална роботизация, големи корпорации и безусловен базов доход - все анатеми за родните, постоянно мрънкащи "предприемачи" (мрънкат-мрънкат, но не отиват нито на Запад, в сериозните икономики, нито в най-изпадналите, преобладаващо африкански държави, където човешкият труд е на безценица, но и квалифицирани кадри липсват, докато в същото време гражданските войни са правило).

.

Сега ще припомня за безобразните намерения на Каракачанов, да симулира разрастване на армията, без да плаща достойно на ангажираните хора, ами парите да потъват по добре познатите от наскоро прекратената принудителна наборна служба корупционни схеми. Всичко това в момент, в който непосредствения ни съсед Турция, и сега в пъти по-добре въоръжена от България, става все по-агресивна и все по-нагла и непредвидима с диктатора си Ердоган начело.

.

Ето едно чуждо мнение, което по най-нагледен начин потвърждава, че Каракачанов е тъпак (или много по-лошото - национален предател, който жертва сигурността на държавата заради връщането на безогледни корупционни схеми):

Казармата – гърч или необходимост: Да се върне ли наборната военна служба?

Мислехме, че по-голямо малоумие от Ненчев в отбраната не е възможно. Но се оказва, че е съвсем възможно, и то да дойде от съвсем неочаквана посока.
Красимир Каракачанов.
Който навръх 6 май, като поздрав към целокупния български народ, обяви че „връщането на наборната армия е неизбежно“. Беше съвсем убеден, от което става ясно, че този болен очевидно мозък,  наистина точно това ще прави като министър.
Всъщност, добре е да припомним, че първият човек след Каракачанов в партията му – евродепутатът Ангел Джамбазки, не е ходил войник. Удължил си е следването, докато отпадне военната служба, за да не го приберат. В същото време е виден радетел на връщането на казармата.
Но нека не се заяждаме с дребните душици. Нека припомним фактите, и най-важния от тях – българската наборна армия не допринасяше с нищо за националната сигурност. По царско време и при социализма – вероятно е била сила. Но в демократичния период, тя беше пълна пародия. Абсолютна безсмислица, която се занимаваше само с даване на караули, наряди, а старите войници тормозеха младите. Всъщност, извращенията ги имаше още при социализма, така че какъвто и вид нова наборна армия да въведем, това няма да се размине.
Т.е. агент Иван, както е също известен Каракачанов, иска да възстанови една абсолютна гавра с младите хора, при това с нулев принос на тази жертва към националната сигурност.
Какво мислите ще се случи?
Съвсем очевидно е какво – същото като с Джамбазки. Всеки ще гледа да се скатае, а в рамките на единен ЕС със свободни граници, това вече е съвсем лесно. В последните дни на наборната армия все още имаше визи и самите европейци ни закрепостяваха тук. То и тогава хората успяваха да избягат. Какво остава сега.
Ние и без това имаме ниска раждаемост. И без това поне една трета от младите изначално се готвят да емигрират. Какво остава ако въведем това малоумие, наречено „казарма“ и разгоним окончателно младите. Кой ще остане тук? Кой ще прави деца?
Ако психично-болният Каракачанов успее да върне казармата, то ще трябва да служат синовете на мъже, които вече са служили. Т.е. които знаят каква идиотщина е наборната военна служба. Няма да има такъв родител, който да не направи всичко, за да отърве детето си. Съвсем отделно и идеологическата мотивация за служба прогресивно се срива. За Плевнелиев и Бойко ли да си даваме децата да воюват? За НАТО? Срещу Русия? За едни нагли лапачи, които разсипват държавата. И ние ще им служим на тях… Никога няма да стане това. Ако някога изобщо е възможна наборна армия, тя е в държава, която служи на народа си, и народът иска да и служи. Държава, в която съществува мотивация.
Държава, в която депутатите си раздуват заплатите и си купуват „Мерцедеси“, а на народа купуват 30 годишни трамваи „трета ръка“, в такава държава няма мотивация за служба.
Достатъчно е да погледнем пародията в Украйна. Където от 40 милионна страна не могат да съберат няколко хиляди реални бойци. Всичко бяга и се скатава. Никой не иска да се бие за американските марионетки в Киев.
Съвсем отделно, и наборната армия е много СКЪПА армия. Причината за това е, че има технологичен срок за обучаване на войник, който е доста дълъг. През това време войникът не е ефективен и добър. И той тъкмо се понаучи, и дойде време да го уволняват. Така това е армия с постоянни новобранци, която непрекъснато повтаря един и същи разход.
За сравнение – американската армия обикновено увеличава заплатите на бойците с натрупване на стаж. Просто изчислява че е по-евтино на плати на стар боец да остане, отколкото да харчи за обучението на нов.
С навлизането на все по-нови и нови технологии във въоръжението, този период на реално обучение, постоянно се удължава. Военният става все повече „специалист“, който се изгражда с години, отколкото „кашик“, който марширува и стреля. Като си зададете въпроса за колко време се изгражда един програмист, инженер или лекар, ще получите отговора за колко време се изгражда и добър войник.
Наборната армия има някакъв смисъл само в посока всеки в държавата да има някаква военна подготовка, с оглед на рисковите времена. Но това може да се постигне по друг начин. Най-добрият е военно обучение в университетите. Младежите там са по-отраснали, а и имат свободни часове, в които да тренират бойни умения. Онези, които не следват, могат да минават на съботно-неделни курсове в течение на половин година, и нищо повече.
Възможно е обучение и в средното училище, но там часовете са разпределени „до пръсване“ и просто много трудно ще се добавят нови дисциплини. Реално трябва да отпаднат други часове.
Но все пак, има един основен аргумент, който изключва наборната армия по принцип. Изследванията са извън България, основно в САЩ. Та изучавайки военната история и войните, американски учени установили, че не повече от 2% от воюващите изобщо воюват. Т.е. стават за войници. Всичко останало симулира и се опитва да се измъкне. На човек му е противопоказно да убива себеподобни, и хората просто не могат да го преодолеят. Така изследваният показват, че при „наполеоновия“ тип войни, когато се строяват две редици и започват да се стрелят, та там 1 на стотици изстрели е успешен. Хората не искат да убиват врага. Стрелят настрани. През Втората световна война пък са изстреляни по 200-300 хиляди патрона за всеки убит.
Така американските изследователи стигат до извода, че фактическата армия са само въпросните 2%, които или са „родени войници“, или са леко извратени и обичат да убиват. Това е армията.
Съответно и примерите. Основани на този принцип римските легиони са по-малобройни, но побеждават почти всеки враг. Например армията на Цезар от 40 хиляди души преследва, обсажда и разгромява 200 хилядна „народна паплач“ на Версенжеторикс (галите). Просто легионерите на Цезар са доброволци за пари, законни наемни убийци, които си обичат професията. Бойците на галите са народно опълчение, което изобщо не е ясно искало ли е да воюва.
По същата схема малобройният „корпус на гурките“ в Британската армия, буквално размазва превъзхождащите го наборни бойци на Аржентина във Фолклендската война.
И в по нови времена – малобройни, но мотивирани отряди от убийци на Аркан, Гиви, Моторола, определиха хода на войни, в която участваха десетки хиляди други войници.
Казано накратко – насилственото вкарване на 98% миролюбци в армията е абсолютна военна глупост, която единствено предопределя избиването им, и провал в самата война.
Най-ефективната исторически доказана армия е професионалната добре платена армия. Не толкова платена със „социални привилегии“, колкото с пари. Наемаш легионери, кучета на войната, плащаш им добре и веднага (а не със заплати при пенсиониране и с „дневни“ и командировъчни), и те цял живот за това се готвят. 25 хиляди такива, колкото е законовият състав на армията ни, струват повече от 250 хилядна наборна войска, която мисли само за отпуски и „презоградки“ (това е вид незаконна отпуска – прескачаш оградата и се връщаш преди следващата проверка).
Но след като е толкова голям фен на казармата, нека министър Каракачанов даде малко личен пример:
1.Да обръсне портрета на Ботев.
2.Да измери дължината на „Грипен“ с монета от 1 ст.
3.Да уволни чистачките в министерството, и вместо това лично да „върти сапунки“.
4.Да изкара 6 месеца с „караул през ден“. Т.е. 24 часа стоиш да пазиш неясно какво и неясно от кого, после 24 часа почиваш, и така.
5.Да покаже как се става войник, с изстреляни 20 патрона за цялата служба.
6.Да се храни 6 месеца във войнишка столова с боб и наденица.
И най-важното – да накара Джамбазки да даде личен пример, и да изкара една доброволна служба, наместо само да приказва на огромна заплата в Европарламента.
След като направи всичко това, може да му просветне колко глупав е бил, и да се откаже от налудничавите си замисли. А ако и тогава не му просветне, значи не става за министър…
Добри Божилов, редник от запаса
06.05.2017

Няма коментари:

Публикуване на коментар