1.5.17

Диагноза на ВСС на България - важно звено на българската мафия

Според една от дефинициите, определението МАФИЯ може да се опише като мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупция, изнудване, директно насилие и други узаконени и незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране на държавата и в личните дела на хората. На базата на това определение, много добре може да се види, как функционира и докъде се простират измеренията на българската мафия, която праща България към дъното на световната пропаст и с чието акуширане държавата ни бързо и успешно ще бъде изхвърлена в периферия на ЕС - само със задължения и без права, що се отнася до вземането на същинските и най-важни решения на съюза (реално и сега е така, но в бъдеще тази реалност ще стане и формална и неприкрита, вината за което ще бъде единствено на българската мафия и на утрепаното българско население, което търпи и издържа въпросната мафия толкова много време).
.
Ето поредния епизод от функционирането на българската мафия и част от нейната структура. След като научихме за опит (ПОРЕДНИЯ) на Главния прокурор на България Сотир Цацаров да въздейства на вестник "Сега" с цел ограничаване на партията "Да, България" на Христо Иванов (добилия вече широка публичност скандал ЦУМ-гейт или способстваната от бесепарския депутат и олигарх Георги Гергов среща в ЦУМ между Цацаров и съсобственика на вестник "Сега" Сашо Дончев), последва практическа демонстрация (ОТНОВО), как работи мафията в България. В противодействието на скандала, който в нормална държава щеше да доведе до незабавното отстраняване на Цацаров от поста му, се включиха от Борисов и медиите на Пеевски, до Висшия съдебен съвет на България с пословичното му нежелание да свърши каквато и да било принципна работа. Казано директно - в противодействието се включи ЦЯЛАТА МАФИЯ на България.
.
Накратко, в момента мафията в България се оглавява от Борисов (политическото крило), Цацаров (съдебното крило) и Пеевски (олигархичното крило). Трите крила си взаимодействат взаимно, за да могат да осъществят наблюдаваната в момента доминация на българската мафия над целия онзи финансов ресурс, който през годините позволи на Пеевски да открадне вече достигналите около 1,5 милиарда лева (качествени сведения за размера на откраднатото от Пеевски и майка му могат да бъдат намерени в материала на "Биволъ" "Колко тежи Пеевски? 1,5 милиарда лева!", като обезателно трябва да направя уточнението, че под "откраднал" нямам предвид задължително извършване на закононарушение - те си въртят законите така, че да могат да крадат узаконено в повечето случаи). Тук не включваме допълнението на откраднатото, което вече е похарчено, а само частта, която може да се определи като стабилизирана собственост. Естествено, БСП много искат да заменят Борисов като "ново"/старо политическо крило на българската мафия (на два пъти, при Станишев и Орешарски, се справяха много добре с тази функция), но за малко не успяха на последните избори (ще трябва Борисов и бесепарите да ме черпят - как само ги изпохвалих току-що!!!).
.
Конкретно при опазването на Цацаров и на поредната му злоупотреба със заеманата от него властова позиция, българската мафия подхожда по вече многократно отработван модел - БЪЛГАРСКИЯ МОДЕЛ. Покрай лъжите на пеевските медии и на самия Цацаров, започнаха и фалшиви мероприятия на прокуратурата, които пак едва ли ще доведат до окончателни присъди и със сигурност няма да доведат до лежане в затвора на корумпирани висши политици, но така или иначе - целта им е само да хвърлят пушилка и да отвлекат вниманието от осъдителните действия на Цацаров. Борисов не се посвени да определи този фалшив буламач като "румънски модел", макар да е съвсем наясно, че правеното има общо с румънския модел точно толкова, колкото е общото между гнидата и слона (ако у нас се прилагаше действителен румънски модел - не е невъзможно дори самият Борисов да влезеше в затвора, плюс Станишев и още някой и друг от живите бивши Министър-Председатели). Не е изненадващо, че подобно на Борисов и БСП се размазаха да се обясняват в любов на Главния прокурор и да възхваляват бездарните му фалшификации - и при тези гнилото съвсем не се изчерпва с придворния им олигарх Гергов, докато същевременно разчитат на манипулативните медии на Пеевски (види ли Пеевски, че обществения интерес се измества от Борисов - веднага ще ориентира медиите си към новия перспективен получател на официалната власт, стига да може да контролира и него).
.
В съдебната сфера Цацаров е цар (с много важното съдействие на другите две крила на българската мафия - Борисов и Пеевски). Прави там, каквото си поиска и това е възможно на първо място, защото Висшия съдебен съвет, който уж трябваше да контролира Цацаров, всъщност е контролиран от мафията. Този факт, както и здравите и болни части от ВСС, бяха кристално демонстрирани при отказа на ВСС да разгледа скандала ЦУМ-гейт (вече спомената афера Гергов-Цацаров-Дончев), камо ли да отстрани Цацаров от поста му заради неговите действия, които накърняват престижа на съдебната власт, както и заради системното неизпълнение на служебните му задължения (вече споменатата по друг повод дългогодишна и полутайна, непреследвана престъпна употреба на технологии за следене на човешките мисли говори най-недвусмислено, колко "работят" прокуратурата, останалите държавни институции, демокрацията и обществения разсъдък в България - след толкова много години това извратено престъпление е известно сигурно вече на една/трета от държавата и въпреки това продължава да се мълчи за него и нищо да не се прави, точно както се знае от всички, но се мълчи за местните криминални барони навсякъде из страната).
.
Ето разпределението на Висшия съдебен съвет въз основа на желаещите и нежелаещите части от него да разгледат аферата ЦУМ-гейт:
.
Членове на ВСС по право, заради заеманите от тях длъжности
.
Сотир Цацаров (Главен прокурор) - болен от тежки олигархични зависимости и ръководител на съдебното крило на българската мафия.
Лозан Панов (Председател на ВКС) - здрав.
Георги Колев (Председател на ВАС) - болен от зависимости, "пропуснал" да декларира семейни имоти на солидна стойност, участник в скандала с Янева и Ченалова, свързан с Борисов (за момента последния държи политическото крило на българската мафия).
.
Членове на ВСС от квотата на следователите
.
Румен Георгиев - болен от зависимости, от групата на Цацаров, предвид подчинената позиция на следствието под управлението на прокуратурата.
.
Членове на ВСС от квотата на прокурорите (подчинени на Цацаров и тясно зависими от неговите желания)
.
Елка Атанасова - болна от зависимости.
Розалин Трендафилов - болен от зависимости.
Михаил Кожарев - болен от зависимости.
Румен Боев - болен от зависимости.
.
Членове на ВСС от квотата на съдиите
.
Галя Георгиева - болна от зависимости.
Даниела Костова - болна болна от зависимости.
Калин Калпакчиев - здрав.
Камен Иванов - здрав.
Милка Итова - болна от зависимости.
Юлия Ковачева - здрава.
.
Членове на ВСС от квотите на Народното събрание (сложени от Борисов)
.
Каролина Неделчева Михайлова (номинация на ГЕРБ) - болна от зависимости.
Мария Кузманова (номинация на ГЕРБ) - болна от зависимости.
Юлиана Колева (номинация на ГЕРБ) - здрава.

Светла Петкова (номинация на ГЕРБ) - болна от зависимости.
Соня Найденова (номинация на ГЕРБ) - здрава.
Васил Петров (номинация на ДПС) - болен от зависимости.
Магдалена Лазарова-Проданова (номинация на ДПС) - болна от зависимости.
д-р Незабравка Стоева (номинация на Коалиция за България) - болна от зависимости.
Галина Карагьозова (номинация на Коалиция за България) - здрава.
Димитър Узунов (представляващ ВСС, номинация на бившата РЗС на Яне Янев) - болен от зависимости.
Ясен Тодоров (номинация на Атака) - болен от зависимости, широко ангажиран с опазването на Цацаров на всяка цена, изяви, несъвместими с длъжностите, които заема, противоречив морален облик. Абсурдното за магистрат поведение на Ясен Тодоров е лесно обяснимо, предвид източника на неговата номинация - Атака. Волен Сидеров се е прочул с вкарването в Парламента на абсурдни фигури (моментално идва на ум Слави Бинев, който сега е от ... ДПС) - поведение, което навява съмнения за продажба на депутатски места.
.
Опитът за разглеждане от ВСС на осъдителното поведение на Цацаров във връзка с ЦУМ-гейт е бил направен от шестима членове на ВСС - Лозан Панов (Председател на ВКС), Калин Калпакчиев (съдийска квота), Камен Иванов (съдийска квота), Юлия Ковачева (съдийска квота), Галина Карагьозова (квота на Народното събрание - номинация на Коалиция за България) и Соня Найденова (квота на Народното събрание - номинация на ГЕРБ). От споменатите шест вносители, на самото гласуване Галина Карагьозова не е гласувала, но в полза на предложението е гласувала Юлияна Колева (квота на Народното събрание - номинация на ГЕРБ). Така от 23 гласували - 6 са подкрепили разглеждането на опита на Цацаров за въздействие над Сашо Дончев в качеството на последния като издател на медия, а останалите 17 са го отхвърлили. Много показателно е отсъствието дори на една подкрепа за разглеждането на ЦУМ-гейт в прокурорската квота членове на ВСС. Ето това е БЪЛГАРСКИЯ МОДЕЛ - начинът на действие на българската мафия, при който реално не се вземат никакви мерки срещу нарушенията, особено на най-високото ниво на институциите, а щедро се сервират празни фалшификации за отклоняване на вниманието и за преследване с всички средства на заплахите за постовете на осралите се лица.
.
По думите на Цацаров срещата не била тайна. След като е така - да покаже, къде в сайта или в други средства за публично оповестяване на Прокуратурата е обявено провеждането на срещата и къде са публикувани резултатите от нея? За откровеното лъгане от страна на Цацаров за характера на срещата - тези нелепици въобще не се нуждаят от коментар. Най-удобно - липсват записи на "опитите на Дончев да командва Цацаров", органите не са уведомени от Главния прокурор за "престъпните посегателства над самия него" и Дончев да бъде заловен на "местопрестъплението" и осъден. Излиза, че всеки може да си привика Главния прокурор на държавата, за да го притиска за каквото му хрумне! Говорим за Цацаров, който се ползва с пълната подкрепа на Борисов и на Пеевски, с всичките медии на последния! По-нелепо нещо от това просто не можеше да бъде измислено! Тука публиката е взета за слабоинтелигентно простолюдие, което може да се върже на всяка издишаща простотия, без да бъде заплатено за това (не, че това не е до голяма степен истина, предвид липсата на всякакви протести срещу оставането на Главния прокурор на поста му - румънците въобще не са такива заспалци като нас, българите и затова там поне съдебната реформа върви).
.
Тази държава е обречена на бавна, но сигурна и мъчителна смърт. Абсурдно е населението у нас да избира крадци, лъжци, мошеници и манипулатори да го управляват (реално - да го владеят) и в същото време да очаква живота му да се подобрява, а държавата да върви напред! Умряла И МНОГО-МНОГО ТЪПА работа!

Няма коментари:

Публикуване на коментар