16.4.17

И ВСЕ ПАК - СЕВЕРНА КОРЕЯ МОЖЕ ДА СЕ ВЪОРЪЖИ УСПЕШНО!

Тъкмо написах, че САЩ може да решат, да елиминират севернокорейската заплаха и ... американският секретар (министър) на националната отбрана Джон Кели побърза да опровергае впечатлението ми за решителност на администрацията на Тръмп. По думите му, САЩ не се били чувствали застрашени от Северна Корея! Въпреки насочването на американски самолетоносачи и бойни групи към Корейския полуостров и въпреки директните заплахи срещу САЩ, излъчвани от Северна Корея (тлъстия психопат начело на Северна Корея чак правил паради с балистични ракети, някои от които - междуконтинентални)... След като САЩ не се чувстват застрашени - какво търсят на Корейския полуостров?!
.
Северна Корея е безспорен недобросъвестен нарушител на ключови норми и принципи. И цялата международна общност носи вина за бездействието си срещу този безумен режим (ако мнозинството се беше задействало преди години, когато Северна Корея беше сравнително по-слаба от сега и беше направила едва един-два ядрени опита - укротяването на това извратено образувание щеше да бъде значително по-лесно в сравнение със сега). Естествено, под "международната общност" не визирам Китай и Русия, които никак не са против извратения режим на Ким Чен-ун (диктаторите винаги гледат да се крепят един-друг, когато не се карат), а имам предвид западноевропейските държави, които лесно можеха да предприемат нужните действия, съвместно със САЩ и в подкрепа на Южна Корея и на Япония. А гарантирано не може да има нищо нормално в държава, чиито жители далеч не може да се каже, че благоденстват, но вместо да се грижи за тях и да развива икономиката, скапаното управление на тази държава хвърля огромни пари и ресурси за оръжие.
.
Много лесно е да се предвиди, какво ще стане, ако проблемът със Северна Корея не бъде решен бързо. Докато всички останали тупкат топката и само бръмчат и заплашват, смотаният севернокорейски режим ще продължи стъпка по стъпка, ту по-трудно, ту по-лесно в зависимост от натиска срещу него, да разработва ядрен потенциал. Причината за съсредоточаването над ядрени разработки вместо над оправянето на нищожната севернокорейска икономика е много проста - разполагането с ядрено оръжие развързва ръцете за агресия и произвол срещу неядрени държави (прясна справка - превземането от Русия на укранския Крим). Точно по същия начин протичат нещата и с Иран, междувпрочем.
.
Само въоръжена интервенция и масирани точни удари още от самото начало по военните съоръжения на Северна Корея могат да преустановят тази заплаха. Всичко друго е просто фишеци, докато режимът на тлъстия психопат изгради ефективен ядрен потенциал и с това успокоение зад гърба си разшири драстично агресивните си амбиции (основно - спрямо Южна Корея, а евентуално и Япония).

Няма коментари:

Публикуване на коментар