25.11.10

За празните приказки!

На 24.11.2010 година, икономико-енергийният министър Трайков каза, че ако искаме някакъв откроим икономически растеж - трябва да се повиши потреблението (според последните сведения на НСИ, потреблението в България бързо гасне - храната "изяжда" преобладаващия дял от средствата на мнозинството домакинства у нас и средствата, които те могат да отделят за нещо различно от най-елементарните нужди, осезаемо намаляват).
.
Безусловно, това трайково изявление е категорично вярно. Когато в мнозинството хора няма средства за потребление - изчезват и стимулите за производство, а с тях изчезва и резкия икономически растеж. Проблемът е, че изявленията на Трайков са просто (поредните) празни приказки, които това управление излъчва, за да тушира видимо-негативния ефект от деструктивните си действия, най-вече в областта на финансовата и на икономическата политика. Не може единият министър (Трайков) да твърди, съвсем вярно, че е нужно засилване на потреблението, за да се съживи по-осезаемо икономиката, а пък другия министър (Дянков) реално и най-преднамерено да свива потреблението с финансовата си политика, която прилага!
.
Всичко това би могло да означава само едно! Че пак нещо се опитват да ме баламосват, докато продължават да ме крадат.

4 коментара:

  1. Може да си спомним:
    за моркова и тоягата,
    за доброто и лошото ченге и
    за това как единия лъже, другия маже...
    А за краденето, вече трябва да си свикнал. Ти за какво мислиш, че се борят за власт и тези, и онези? На теб и на мен да ни е хубаво? Никогиш!

    ОтговорИзтриване
  2. Зная, че си съвсем прав. Само че вече взе да ми писва и ми се ще тази крадлива схема най-накрая да спре. И понеже не сме много тези, които биха го направили - рекох си, за пореден път да изкажа гласно публичните тайни! И у нас не е прилично да се говори истината, ама аз съм си простак, та...

    ОтговорИзтриване
  3. Не си само ти, не се приятеснявай. Я виж, ние докато седим тук и пишем за социалната справедливост, народа се изтрепа в Lidl за евтини банани и други шарени мъниста...

    ОтговорИзтриване
  4. Ами, имат - вземат! Към края на управлението на Борисов вече ще имат по-малко и съответно - ще вземат по-малко! Тогава ще могат да се "успокояват", че поне са им оставили възможност управляващите да вземат по нещичко. И да избират, от кого да вземат (ако има с каво да вземат, разбира се!). :)

    ОтговорИзтриване