4.4.10

Братята Юзеирови - поредните кандидат-лапачи!

Ето ги поредните кандидат-лапачи - братята Юзеирови с тяхната партия "ОТОМАН". Както лесно би могло да се предположи, отново за поредното лично облагодетелстване с народни пари ще бъдат използвани най-безпросветните и най-онеправданите, а именно - ромите. Нищо ново под слънцето. Открай-време ромите са били лъгани и заблуждавани най-безсрамно от всякакви. Нищо чудно, че поредните измамници и използвачи (Юзеирови) също ще се възползват от ромското лековерие и наивитет.
.
А защо съм толкова сигурен, че Юзеирови ще се окажат поредните използвачи на властта за лично облагодетелстване? Мотивите ми могат да бъдат много. Аз обаче ще се огранича само до два, тъй като не си струва да се занимавам с поредната паразитна формация от ДПС-тип, създадена да напълни гушката на поредните мераклии да глозгат от кокала. (То, по този кокал, България, почти не е останало месо за гризане, ама за дребни душици като Юзеирови наличното може и да стигне. Двамата едва ли имат амбицията да се облагодетелстват чак в мащабите, в които го правеха Доган, Сакскобургготски, Станишев, Овчаров, Костов, Сидеров и всякакви там други.)
.
На първо място, достатъчно е да обърнем внимание на начина, по който Юзеирови се опитват да създадат партията си "ОТОМАН". Още в своето прохождане тази формация се опитва да започне с демонстративно нарушение на закона! Е? След като още в самото начало двамата братя започват с презумпцията, че са над закона, не е ли най-естествено да се съобрази, че ако формирането на законите можеше да попадне в ръцете им, двамата обезателно щяха да ги изменят по начин, по който мощно да печелят от тях. Тук нещата са прозрачни даже и за глупаците!
.
На второ място, това е поредната партия, която най-открито и демонстративно заявява, че ще облагодетелства части от обществото (сигурно фокусът ще бъде върху ромското малцинство) за сметка на останалите части от обществото. Точно, както правеха всички управляващи до сега! Облагодетелстваха себе си и работодателите за сметка на работещите и безработните.
.
На същата основа - обещания за облагодетелстване на едни части на обществото за сметка на други части - възникнаха и политическите недоразумения от сорта на ДПС, на Атака и всякакви други. Много съм любопитен, как партия, която обещава да се "погрижи" само за части от българския народ, може да управлява добре цялата страна с всички хора в нея?! И защо да не се нуждаят от помощ и бездомниците и клошарите, които не отговарят на етническия и религиозен профил на евентуалната партия на Юзеирови?! Макар всичко да е само на думи и загрижеността дори за заявените части от обществото да е само куха, безсъдържателна, измамна поза за баламосване на наивници (от партията реално ще се облагодетелстват единствено двамата братя и евентуални техни най-приближени), самият факт, че за пореден път българският народ е цепен на по-важни и по-малко важни части ясно демонстрира манталитета и на евентуалната партия "ОТОМАН", и на нейните кандидат-основатели.
.
За липсата на икономическа, социална, външнополитическа или каквато и да било друга управленска програма на Юзеирови въобще няма какво да споменаваме. Вижда се, че двамата братя си нямат и най-малък хабер от управлението на държава. Ясно е, че тук става дума обръщането на някакви пари, съчетано с лично облагодетелстване от наивници и нищо повече. Да им е честито на поредните балами, дето ще се уловят в мрежите на поредните измамници кандидат-лапачи.

2 коментара: