13.3.10

Самоубийството на ГЕРБ!

Спокойно можем да заявим, че ток-що ГЕРБ се самоубиха! Упорството на борисовите хора с фалшивия импийчмънт на Първанов (акт, лишен както от правно, така и от морално съдържание и действие, откровено намирисващо на авторитаризъм) вместо да избоде очите на държавния глава, на практика ще му изпише вежди. Освен, че за пореден път ставаме за резил пред цял свят с циркаджийските си изпълнения ала Силвио Берлускони, ходът на ГЕРБ с искането на първановия имунитет заради съвсем обичайни и демократични практики - практики, неизвестни единствено на демонстративно-неграмотния Дянков и на герберите на Борисов - е обречен на неуспех още в своя най-първи зачатък.
.
С глупавите си мераци за импийчмънт чрез инсинуации, от ГЕРБ дадоха възможност на Първанов да се отърве от смущаващите въпроси относно мълчаливата му, пък понякога и активна подкрепа за видимо безпринципното и дискредитирано управление на КБ(БСП)-НДСВ-ДПС. Отърваха Първанов и от необходимостта да разяснява естеството на своите финансови и лични взаимоотношения със съмнителни бизнесмени от сорта на Манол Велев.
.
С глупостта си ГЕРБ дадоха възможност на президента вместо да обяснява бездействието си по времето на управлението на Станишев, Сакскобургготски и Доган и/или пък естеството на личните си взаимоотношения с Велев и с други дискредитирани "бизнесмени" - да зададе на ГЕРБ, СДС и ДСБ поредица от въпроси, свързани с най-действителни проблеми и слабости в управлението на Борисов и на "десните". Защото колкото и недобросъвестен да е Първанов в други отношения, то засегнатите дефекти в сегашното управление, както и най-явно скалъпените и кухи "основания" за искането на импийчмънта му представляват безусловна реалност, която обективен човек не би посмял да отрече и прикрие.
.
Ясно е, че импийчмънт на Първанов не може и няма да има. Поне не с актуалните фалшиви основания, които се опитват да пробутат от сегашното управляващо мнозинство. Ако герберските мераци за отстраняването на държавния глава чрез откровени фалшификации успеят да преминат с триста мъки през парламента, то след това Конституционният съд със сигурност ще приземи и поосвести малко самозабравилите се борисови хора. Да се надяваме, че ще ги и поотрезви и ще ги накара най-накрая да започнат да работят НАИСТИНА за всички в тази държава. Защото явно гафът с Румяна Желева не е успял да постигне това.
.
А определено има защо да се молим Станишев и свитата му да не идват отново на власт. Защото управлението на КБ(БСП)-НДСБ-ДПС се прочу по цял свят с мързела си, с корупцията, с фалшификациите си и, не на последно място, с успешното настройване на европейските финансови източници срещу снабдяването на нашата държава с жизнено-важни за нея финансови средства. И определено има защо да се опасяваме от завръщането на Стонишев във властта. Не на последно място - за завръщането на проваления бивш премиер по върховете на държавата (или пък за инсталирането на някое негово протеже, което си е на практика все едно и също) работят много усилено не някой друг, ами Борисов, неговата формация ГЕРБ, СДС и ДСБ на Костов. При толкова много усилия на най-високо ниво Станишев да бъде върнат на власт - току-виж, това наистина се случило в някакъв не много далечен бъдещ момент!

3 коментара:

  1. Анонимен13/3/10 20:09

    Brato idi na doktor.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/3/10 20:10

    I ne sam anonimen ami sam Belfastki.

    ОтговорИзтриване
  3. Към Belfastki, който не е анонимен (аз пък не съм врачка и ако даден коментатор тук не се е наименовал - не мога да гадая как да го наричам):

    Не мога да си позволя да ида на доктор, защото макар да си плащам здравните осигуровки - ще трябва да платя допълнително и за посещението ми до доктора (осигуровките явно са поредната одобрявана от държавата такса. Вероятно - само за правото по принцип да ходя на доктор!). Не съм милионер, не произвеждам парите, парите не ми падат от небето или пък да се появяват от небитието, а и, за мое най-голямо нещастие, не крада. Който е недоволен от мнението ми - ще търпи! Сега държавата няма пари (раздава ги на близки фирми и на себе си, което ще рече - на управляващите), та лечебните (най-често психиатрични) заведения, където да се "устрояват" за "лекуване" инакомислещите останаха в по-богатото комунистическо минало.

    ОтговорИзтриване