16.1.10

България - държавата, в която се работи до смърт! България - образецът за диктатурите! Кой е като нас?

Може да сме назад в твърде много отношения, но има една област, където сме номер едно и много трудно някой може да ни отнеме палмата на първенството в тази област. Просто, няма друга държава, където управляващите толкова ефективно да водят война със собственото си население и толкова безкръвно да го изтребват в мащаби, подобни на тукашните. Който не вярва - достатъчно е да погледне прираста на населението (съотношението раждаемост-смъртност) в България и буквално десетилетията (вече две), през които този прираст е отрицателен. Несимволично отрицателен. Всеки кървав режим по света може да се поучи от нашите управници. Може да се поучи, как се изтребват много хора по елегантен начин (чрез закони, вместо с оръжия) и как въпреки това никой не подлага на съмнение "демократичността" на режима.
.
Сега Борисов и неговата клика подготвят следващия си ход срещу населението - пенсиониране на възраст, на която в България се умира (тоест - доста над 60 години)!!! Много добре е известно, че биологически-добрата физическа работоспособност приключва около 50-тата година на човека. Интелектуалната работоспособност продължава по-дълго, но България не е държава на интелектуалния, а на физическия труд (физическите операции у нас не се извършват от роботи, а от хора - пак "био-роботи", но все пак БИО).
.
Мисля, че нещата вече са кристално ясни! Ако със замразяването на заплатите и пенсиите Борисов показа, че не работи за всички граждани в тази държава, а предимно в полза на работодателите, то със следващия му ход - качването на възрастта за пенсиониране до предсмъртно равнище - този човек вече показва, че специално цели изтезаването на "обикновените" хора у нас до последния им ден живот!
.
Наскоро имаше протест срещу недемократичните форми на следене, които управляващите планират в областта на телекомуникациите (преди всичко - в Интернет). Това е действително много важен въпрос. Срамно е (но и разбираемо, предвид невъзможността на хората да се освободят от работа) слабото присъствие на този протест. Въпросът с възрастта за пенсиониране обаче съвсем не е по-маловажен и също си плаче за протести. Плаче си за протести този въпрос, та няма накъде повече!
.
Ей сега ще видим има ли в България профсъюзи и доколко ефективни са те! (Другото, което може би ще видим, е липсата на будно гражданско общество, което да следи безкомпромисно за правата си. Ще забележим наличието у нас на най-обикновена, търпяща всичко, робска маса.)
.
А пък управляващите много лесно могат да си разрешат проблемите с бюджета! Достатъчно е просто да направят възрастта за пенсиониране у нас равна на рекордното дълголетие, отбелязано в "Книгата на Гинес"! Ето ти чудесен стимул хората у нас да започнат да отбелязват рекорди от дълголетие и да се прочуем като държавата с най-дълголетното население в света! Или пък могат да започнат да кремират пенсионерите, а и инвалидите веднага, щом споменатите достигнат подобно състояние и станат непотребни. Че за какво са притрябвали всичките тези лентяи?! Само обременяват бюджета! По горепредложения начин може да се решат всички бюджетни проблеми! (Веднъж Волен Сидеров беше предложил циганите да бъдат правени на сапун. Е! Ако заменим циганите със старците и инвалидите - даже полза бихме извлекли от тях, вместо само да ги изгаряме, след като са станали непотребни, нали?)
.
Има една още по-добра възможност! Борисов и антуража му могат просто да ни изтребят всичките в тази държава още сега. За да не се мъчим излишно. Това наистина ще бъде много милосърден ход от тяхна страна. Опс! Колко съм глупав, само! Как само забравих! Че нали ако ни избият всичките до крак още сега - няма да има кой да им работи и да ги обслужва! Колко съм непрозорлив само! Явно, не ставам за управник!

6 коментара:

  1. Както винаги - обстоен.Няма какво да кажа.
    Само това, че Волен е казал такова нещо не е вярно...Сложиха му го в устата "свободните" ни медии, вероятно срещу нещо...:))))
    Не ,че съм му фен, но държа на обективното отношение...Впрочем, такава глупост едва ли би изтърсил някой наш политик, дори и да си я мисли...Всички са селски хитреци, бъди сигурен.:)))
    А това, с протестите, наистина е такъв ,пак хитър селски номер...В договора с работодателя няма точка -време за протести.
    Макар, че ако сме реалисти, можеше да има повече хора, да вземем последния ,на 14.01.
    Има много студенти, хора,работещи на смени, такива като мен ,свободни професии, работещи без работно време, пенсиотери...които хич не са малко в такъв град като София...да оставим областта и страната...
    Присъствието бе отчайващо малко, нали?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Кръстю! Вие със slavuncho сте печени хора, затова ценя мнението ти (както и неговото) за мен.

    Че Сидеров наистина каза онова за циганите и сапуна - лично съм го видял по телевизиите (не само по една от тях) като видеозапис. Там той съвсем ясно изговори точно тези думи. Не си спомням точния момент. Ако не греша - беше във връзка с протеста срещу удължаване работата на сметището в Суходол (онзи протест, дето взе главата на Софиянски като столичен кмет).

    Много ясно си спомням, че тогава, когато чух думите на Сидеров, страшно се ядосах, как в България може да има толкова загубени хора, които да гласуват за такъв като него и да го вкарат в парламента. (Още от самото начало ми беше ясно, че Сидеров умишлено се възползва от елементарната междуетническа омраза в страната и че ако получи властта - или ще докара етнически конфликт у нас, или, по-вероятно, ще измами баламите, дето са го подкрепили и няма да направи нищо от онова, което се е заканвал първоначално.)

    Определено съм далече от мисълта, че медиите (или който и да било друг чрез медиите) биха тръгнали да правят твърде сложни видео-монтажи, където да се инсценира изричане от Сидеров на онази гадост със сапуна (примерно - медиите и/или някой друг да са намерили двойник на Сидеров, да са го подготвили да орезили публично атакисткия вожд, а самият Сидеров през това време да са го отвлекли и да са заплашили семейството му, за да мълчи). Аз не съм привърженик на подобни супер-свръхконспиративни гледища. Та кой е Сидеров, че да се прилагат чак толкова сложни мероприятия срещу него?! Още повече, че и по принцип няма чак такъв супер-конспиратор, който да се справи с нещо подобно).

    ОтговорИзтриване
  3. Сигурен ли си ,че не е цитирал някой?.
    Не съм чувал такова нещо...Може и да греша..

    ОтговорИзтриване
  4. Не можеш да повярваш, че известен политик действително може да демонстрира такава безчовечност и безумие, нали? Няма страшно! И аз доста дълго време (около година, че и повече) не можех да повярвам, че ние, българите, действително можем да бъдем чак такива мазохисти, каквито сме, ама накрая приех фактите. С това се свиква, след което човек избира между два пътя: 1) да се предаде и да се пусне и той по безмисловното течение, заедно с останалите; или 2) да се мобилизира и да започне явно обречени на провал усилия да покаже на колкото може повече хора в каква масова лудост пребивават и че ако не престанат да търпят тези неща - може да стане още много по-зле за всички ни.

    Да! Това бяха съвсем точните думи на Сидеров и те бяха изречени съвсем съзнателно и преднамерено. Никой не е цитиран, нито има каквото и да било друго "смекчаващо" впечатлението обстоятелство. Също, мога да гарантирам, че все още слухът и останалите ми възприятия не са се увредили (било от старост, било от нещо друго), нито пък страдам от халюцинации или от други подобни психологически неразположения.

    Много отдавна съм се уверил, че Сидеров е един много голям и безскрупулен шмекер, който най-умишлено се възползва от най-низките, най-утаечните и лумпенски страсти на несимволична част от българското общество. Става дума за онези страсти, които поражда желанието у мнозинството от нас да намерим различен от нас самите виновник за лошото положение, в което живеем. Достижим виновник (не като недостъпните управляващи), с "малко" насилие срещу когото известно време да се позаблуждаваме, че животът ни бързо може да се подобри. Достатъчно ясно за морала на Сидеров и партията му говори приемането в "Атака" на хора от сорта на Владимир Кузов и на Слави Бинев.

    ОтговорИзтриване
  5. Хубав и точен анализ."... Борисов и антуража му могат просто да ни изтребят всичките в тази държава още сега. За да не се мъчим излишно. Това наистина ще бъде много милосърден ход от тяхна страна..." Какво повече да кажа , достигнали сме такова ниво при което не мога да посоча и един свестен политик. Просто ги изтрих от съзнанието си. Поздрави и лека вечер:)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за оценката Ви. Още по-лошото е, че колкото и да смятаме, че ги "трием" от съзнанието си, те постоянно и постоянно ни се завират в краката, за да продължават да ни спъват. Всеки ден продължават да ни се набиват в очите с влошаващите се условия на живот, от новините, от всякъде.

    ОтговорИзтриване