28.11.10

ДЕСПОТИЯТА НА БОРИСОВ СЕ УСЪВЪРШЕНСТВА

Вече писах в предишен свой материал ("Презентация на България пред останалия свят: Заповядайте да разгледате Деспотия (официално наричана България) - държавата на Борисов!"), че тихомълком Борисов и управлението му са започнали да изграждат деспотична, антидемократична, безправова държава. Нещо като Китай, но без китайските икономически резултати. Походът на днес-управляващите в току-що описаната насока се сдоби с поредната си придобивка. Очаква се на Комисията "Кушлев" да се даде възможност да заграбва частна собственост, без да има влязла в сила окончателна съдебна присъда. Така, едно по принцип смислено начинание - отнемането на собствеността, която е придобита по незаконен начин - се превръща в поредното мероприятие в България, което родните управници са приложили неуспешно и което са извратили.
.
Излишно е да се уточнява, че ако не още при това управление, то минимум при следващото такова, всякакви кръгове в държавата (включително и овластени на публични позиции) ще се възползват от удобните правомощия на кушлевата комисия и ще започнат да фабрикуват инсинуации по адрес на свои икономически опоненти с едничката надежда - да направят конкурентите си обвиняеми (без да са осъдени) и това да доведе до отнемане на собствеността им и/или до поне временно преустановяване на икономическата активност на тези конкуренти.
.
Решението на борисовото управление в подобна крещящо недемократична посока показва и друго. А именно - изчерпване на интелектуалния потенциал на управляващите да се справят с престъпността и с дефектите в съдебната система на България с демократични средства и залитането им, като следствие от интелектуалното им безсилие, към най-видимо недемократични и израждащи още повече нормалното функциониране на държавата средства. Такива антидемократични, а в други случаи и антихуманни средства не са първите (както вече видяхме по-горе) на Борисов и на неговото управление. Сигурно няма да са и последните и най-вероятно дори ще се засилват с времето и с трупането на управленските неуспехи в разни области от управлението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар