24.9.17

Борисов и Цветанов се хвалят с някакъв икономически растеж! Дали?! Истината е коренно различна...

ГЕРБ (и конкретно Борисов и Цветанов) разправят, че уж били направили много с икономически растеж на България от 3,6 % при общ подем на европейската икономика като цяло. Медиите на Пеевски не отричат. Фактите обаче - ДА!
.
Данните се отнасят за второто тримесечие на годишна база, за 2017 година. По същият критерий обаче, цели 7 (СЕДЕМ) европейски държави изпреварват България. Това са Холандия (3,8 %), Литва (3,9 %), Швеция (3,9 %), Полша (4,4 %), Чехия (4,5 %), Латвия (4,8 %) и Румъния (5,7 % - каква "изненада", особено на фона на оплютите от българските властници и от пеевските медии румънски съдебни реформи).
.
На фона на общия европейски икономически подем и на все още силната изостаналост на България по БВП от глава на населението (България е след такива държави, като Сейнт Китс и Невис, Барбадос, Палау, Уругвай, Тринидад и Тобаго, Антигуа и Барбуда, Сейшелите, Екваториална Гвинея и други подобни), подобен несъществен резултат е явен признак за корупция и злоупотреби с бюджета, за сметка на коректната му употреба за сериозен растеж. Няма как да бъде друго яче, след като банкрутиралото българско население с право на глас непрекъснато си избира да го управляват хора с откровени мафиотски виждания. Да ви е сладко, глупаци!

Няма коментари:

Публикуване на коментар